ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1/11/2016._ Στην επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης
25 ετών προσφοράς και δημιουργίας του πολιτιστικού φορέα, θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.


Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση και θα είναι παρών στην πανηγυρική συναυλία χορωδιακής και συμφωνικής μουσικής που δοθεί στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης (20.00, κτήριο Μ1, Αίθουσα Φίλων Μουσικής) με τη συμμετοχή νεανικών σχημάτων.  Έτσι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που, μέσα στον Οκτώβριο είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης και τα εγκαίνια έκθεσης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, θα... ξανάρθει για άλλη μία εκδήλωση.

Να σημειωθεί πως ο κ. Παυλόπουλος είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη και τον Σεπτέμβριο, για εκδηλώσεις του Δήμου Θερμαϊκού.

Όπως ανέφερε, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. ο κ. Παυλόπουλος, ως πράξη συμβολισμού και σε ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, θα είναι ο πρώτος που θα σφραγίσει  την έκδοση αναμνηστικού φακέλου με ειδικά επετειακά γραμματόσημα που θα θέσουν σε κυκλοφορία τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) την ημέρα εκείνη. Η σφράγιση θα γίνει στο χώρο υποδοχής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα λειτουργήσει προσωρινό κατάστημα των ΕΛΤΑ. 

Μέσω του εν λόγω καταστήματος θα διατίθενται στους θεατές της εκδήλωσης αναμνηστικοί φάκελοι, επετειακά γραμματόσημα και συλλεκτικά λευκώματα με κείμενα και φωτογραφίες από τη δράση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ) και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ). Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα εκδοθούν ειδικώς για την επέτειο των 25 ετών.

Στην επετειακή εκδήλωση, που θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα εμφανιστούν η MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου, και η Παιδική - Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διδασκαλία του Σωτήρη Αλεβίζου.