ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 16/11/2016._ Εκβίαζε φοιτητές να του δώσουν χρήματα, για να μην τους… στερήσει την εξεταστική με τις γνωριμίες που είχε!


Πρόκειται για 40χρονο Έλληνα, ο οποίος εμφανίστηκε σε δύο φοιτητές και, αρχικά, τους υποσχέθηκε ότι, με το… αζημίωτο, θα τους βοηθούσε να περάσουν τα μαθήματα που χρωστούσαν. Κι όταν τα χρήματα φάνηκαν πολλά στα θύματα, άρχισε να τους απειλεί, για μικρότερα ποσά, επειδή, όπως τους έλεγε, διαφορετικά είχε τον τρόπο να μην περάσουν ούτε μάθημα!

Οι φοιτητές ζήτησαν τη βοήθεια των αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων. Όπως εξιστόρησε ο πρώτος(ένας 25χρονος), ο δράστης από τις αρχές του τρέχοντος έτους, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι διαθέτει πολλές διασυνδέσεις και γνωριμίες, του έλεγε μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να περάσει τα οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής του και να πάρει το πτυχίο του. Του είπε πως αυτό θα του στοίχιζε… 27.000 ευρώ. Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα, αποπειράθηκε να του πάρει άλλα 10.000 ευρώ,  υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε Σχολή της επιθυμίας του, έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016.

Όταν ο 25χρονος φοιτητής του είπε ότι δεν μπορούσε να δώσει τα χρήματα, ο δράστης τον απειλούσε ότι δε θα τον εξυπηρετούσε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις και κατάφερε να του πάρει αρχικά 2.500 ευρώ και στη συνέχεια, διαδοχικά, άλλα 1.913 ευρώ, με την πρόφαση ότι θα τον βοηθούσε, με τις γνωριμίες του, να αγοράσει… «μηχανάκι»!

Με τον ίδιο τρόπο, από αρχές του έτους αποπειράθηκε να τσεπώσει από άλλον 25χρονο (αλλοδαπό) φοιτητή, 27.000 ευρώ. Κατάφερε, μάλιστα, να του πάρει τα 4.310 ευρώ απειλώντας τον ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα!

Επιπρόσθετα, αρχές Μαρτίου του 2016, ο δράστης, αφού απαίτησε την καταβολή επιπλέον χρημάτων από τον 25χρονο αλλοδαπό φοιτητή, όταν ο νεαρός αρνήθηκε να του τα δώσει, εισέβαλε στο διαμέρισμά του στη φοιτητική εστία, τον έσπρωξε, τον χτύπησε και του πήρε 10.100 ευρώ!

Μετά τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί έστησαν παγίδα στον δράστη και, χθες (15-11-2016) το μεσημέρι, συνέλαβαν τον 40χρονο άντρα στο κέντρο της πόλης, την ώρα που παραλάμβανε μέρος του συμφωνηθέντος ποσού από τον αλλοδαπό φοιτητή.

Σε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου εκβιαστή και απατεώνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και φωτοτυπίες προσωπικών εγγράφων του 25χρονου αλλοδαπού.


Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος, εκβίαση, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ο συλληφθείς οδηγείται, σήμερα, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων του.