[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Δεν έφερε λύσεις, αναζήτησε συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26/11/2016._ Μπορεί οι φορείς της Θεσσαλονίκης να περίμεναν ότι ο πρωθυπουργός θα έφερνε, σήμερα, μαζί του, κάποιες -έστω- λύσεις στα μεγάλα προβλήματά τους, όμως αυτό δεν έγινε. Ο Αλέξης Τσίπρας περιορίστηκε στο να αναζητήσει τη συνεργασία τους...


Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ζήτησε τη συνεργασία των φορέων της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής στον κοινό σκοπό που είναι η παραγωγή έργου και η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και άλλων που χρονίζουν! Αυτό τόνισε στην ομιλία του κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Γραφείου Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

«Είμαστε όλοι συνεργάτες, παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε, πολιτικές, ιδεολογικές, θεσμικές. Είμαστε συνεργάτες σε ένα κοινό σκοπό. Να προσπαθήσουμε να παράξουμε έργο για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και των διαχρονικών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη Θεσσαλονίκη τόνισε πως είναι μια πόλη που εκ των πραγμάτων έχει αναβαθμισμένο ρόλο τόσο στο επίπεδο των Βαλκανίων, όσο και στην Ευρώπη.Η πόλη μπορεί να στηριχθεί, πέρα από τις φυσικές και οικονομικές της δραστηριότητες, στο ανθρώπινο δυναμικό της που είναι εξίσου σημαντικό και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Δεν είπε, βέβαια, πώς θα βοηθήσει η κυβέρνησή του την αναβάθμιση της πόλης... Ε, αυτό θα γίνει... εκ των πραγμάτων, όπως φαίνεται!

«Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια άλλη Ελλάδα δημιουργική, πέρα από τη γνωστή Ελλάδα των προβλημάτων της γραφειοκρατίας, πολλές φορές και της μιζέριας. Υπάρχει μια Ελλάδα δημιουργική. Μια Ελλάδα που παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες και την- πολλές φορές- αδιαφορία και των κρατικών υπηρεσιών και δομών, προσπαθεί και παράγει δημιουργικό έργο. Αυτή την Ελλάδα, εγώ τη συναντώ αλλού, αλλά ιδιαίτερα στην πόλη σας και τη Βόρεια Ελλάδα.Χθες τη συνάντησα στη Θράκη, σε μια περιοδεία που εμένα με γέμισε αισιοδοξία», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Πρέπει να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και να τους στηρίξουμε. Αυτό το δυναμικό μπορεί κανείς να το συναντήσει στα Πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα της πόλης σας. Μπορεί να το συναντήσει εκεί όπου η νέα γενιά δραστηριοποιείται στην έρευνα, στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες. Μπορεί να το συναντήσει στις πάμπολλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Μπορεί να το συναντήσει σε αυτό που εμείς ονομάζουμε κοινωνική οικονομία και που νομίζω ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη δίνει τα πρώτα δείγματα της δίκαιης ανάπτυξης που οραματιζόμαστε και που όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι ο μεγάλος στόχος της επόμενης περιόδου για όλους μας», υπογράμμισε, χωρίς να λέει τους... τρόπους στήριξης της άλλης Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι επέλεξε να κάνει μια σύσκεψη εργασίας, και όχι άλλη μια δεξίωση ή φαντασμαγορικά εγκαίνια, διότι, όπως είπε «θέλω να κάτσουμε εδώ να συζητήσουμε όσο χρειαστεί, να βάλουμε σε προτεραιότητα τα μεγάλα, τα μείζονα προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και να ψάξουμε από κοινού λύσεις ρεαλιστικές και εφικτές, διότι νομίζω ότι αυτές είναι οι λύσεις που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Τα άλλα είναι λόγια μεγάλα».

Η λειτουργία του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξασφαλίζει την καθημερινή επικοινωνία των φορέων μαζί του, είπε ο κ. Τσίπρας. Παρατήρησε πως όχι μόνο δεν υποβαθμίζει, αλλά αντιθέτως αναβαθμίζει τον ρόλο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, διότι δίνεται η δυνατότητα σε καθημερινή βάση να προτεραιοποιούνται οι δραστηριότητες που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του πρωθυπουργού:


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]