ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 11/11/2016._ Ένας 34χρονος ομογενής, ο οποίος ήδη κρατείται στις φυλακές για άλλες περιπτώσεις, είναι μέλος της σπείρας των ληστών που «χτυπούσαν», τον Αύγουστο του 2008 σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.


Αυτό προέκυψε από την επαναξιολόγηση του προανακριτικού υλικού από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με τις εργαστηριακές εξετάσεις ταυτοποίησης βιολογικού υλικού στα εξειδικευμένα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της 14-08-2008, ο δράστης, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή της Καλαμαριάς. Στο ένα από αυτά εισέβαλαν οι δύο συνεργοί του κι άρπαξαν, με την απειλή όπλων, 33.112,28 ευρώ. Στο δεύτερο υποκατάστημα εισέβαλε μόνος του ο 34χρονος και με την απειλή όπλου άρπαξε 9.245 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε την ίδια ημέρα στην περιοχή της Καλαμαριάς και όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.

Σε βάρος του ομογενή σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστεία κατά συναυτουργία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών.