ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 23/11/2016._ Οι απαιτήσεις Ερντογάν και το νέο εθνικιστικό παραλήρημά του, φιγουράρουν στα περισσότερα πρωτοσέλιδα σήμερα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Θέλει Θράκη και νησιά ο Ερντογάν»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο «σουλτάνος» ζητάει τώρα και επισήμως επαναδιαπραγμάτευση για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Πολεμικές κραυγές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας».

ΕΘΝΟΣ: «Θέμα συνόρων θέτει ο σουλτάνος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: “ο Ερντογάν ζητά αναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης, στέλνοντας μηνύματα πολέμου σε όλους τους γείτονες. «Θέλουν να μας εγκλωβίσουν στη Λωζάνη. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Τραμπ «χαρίζει» στον Πούτιν την Ελλάδα
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «ο Ντ. Τραμπ φέρεται να αποδέχεται ότι στο ελληνικό ζήτημα (π.χ. Αιγαίο, οικονομική κρίση, ελληνοτουρκικά), ο Β. Πούτιν και η Ρωσία πρέπει να έχουν, όχι μόνο άποψη και θέση, αλλά να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μπαίνει κόφτης σε φοροαπαλλαγές»
Η εφημερίδα σημειώνει: «στο στόχαστρο περισσότερες από 670 απαλλαγές ή εκπτώσεις φόρων με δημοσιονομικό κόστος 3,56 δισ. ευρώ. Έρχονται περικοπές ή κατάργηση εκπτώσεων για εισοδήματα φορολογουμένων, κέρδη επιχειρήσεων και ΦΠΑ».

ΕΣΤΙΑ: «Απόλυτο αδιέξοδο με το προσφυγικό»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δυστυχώς η κατάστασις με το προσφυγικό, όπως εξελίσσεται, επιβεβαιώνει τις δυσμενέστερες των προβλέψεων. Πρώτη η «Εστία» είχε επισημάνει τον κίνδυνο να καταστεί η Ελλάς «Νήσος Έλλις» της Ευρώπης».

Η ΑΥΓΗ: «Ψάχνουν τη χρυσή τομή»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «βούληση για συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει τα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης και τις ρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους μέχρι το τέλος του έτους, εξέφρασαν Βρυξέλλες και Αθήνα, με το ΔΝΤ να παραμένει ακόμη μια φορά ο «μπαλαντέρ» της υπόθεσης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διπλή εμπλοκή»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σκόνταψαν οι διαπραγματεύσεις στα εργασιακά και στο Κυπριακό. Πολιτική απόφαση επιδιώκει η κυβέρνηση με τους δανειστές έως το Eurogroup του Δεκεμβρίου. Στον αέρα παραμένει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν για τις εγγυήσεις».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Επικίνδυνοι χειρισμοί Ερντογάν»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε χειρισμούς που επιβαρύνουν το κλίμα, σε μια περίοδο ευρύτερης αστάθειας και έντονων διεργασιών περί το Κυπριακό, προβαίνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κλιμάκωσε χθες τις αμφισβητήσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάννης, υποστηρίζοντας πως «θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υψηλός κίνδυνος λοιμώξεων στα νοσοκομεία Δ
«Κύριες αιτίες οι ελλείψεις σε νοσηλευτές και υλικά καθώς και η πλημμελής καθαριότητα. Θερίζουν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας, οι οποίες πολλές φορές αποβαίνουν μοιραίες για τους ασθενείς», γράφει η Μακεδονία στηριζόμενη στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Τόσοι «Εφιάλτες» για έναν έντιμο
Στην κηδεία του Κωστή Στεφανόπουλου αναφέρεται η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απεργία αύριο στο Δημόσιο
“ Απάντηση στο νέο γύρο επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου και ταυτόχρονα βήμα προετοιμασίας της απεργιακής κινητοποίησης στις 8 Δεκέμβρη, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί η αυριανή απεργία στο Δημόσιο. Αύριο απεργούν επίσης οι ναυτεργάτες. Με συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας, διαμαρτυρίες και άλλες πρωτοβουλίες συμμετέχουν Λαϊκές Επιτροπές, ξενοδοχοϋπάλληλοι, αγρότες, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι”, γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: «Σκιώδεις εξελίξεις στα εθνικά θέματα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη σκιά του έριξε ήδη το νέο σκιώδες σχήμα της ΝΔ επάνω στον κυβερνητικό συνασπισμό. Η επίσκεψη Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και Κικίλια στο «Πεντάγωνο», όπου τους υποδέχθηκε ο Πάνος Καμμένος, είχε τον αναγκαίο συμβολισμό. Τι είπε και τι άκουσε ο Κυριάκος στο «Πεντάγωνο», η νέα πρόκληση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης και η εμπλοκή στο Κυπριακό».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τρόμος για την υγεία οι νοσοκομειακές λοιμώξεις
“Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις αποτελούν πλέον τεράστιο πρόβλημα για την δημόσια υγεία υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αποδίδοντας μεταξύ άλλων το φαινόμενο στην αποδυνάμωση του ΕΣΥ εξαιτίας ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει «στη χώρα μας προσβάλλονται από νοσοκομειακές λοιμώξεις κατά μέσο όρο το 15% των εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία και η θνησιμότητα είναι πάνω από 30% των προσβληθέντων»”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Ζιγκολό λόγω ανεργίας
Όπως διαφημίζει η εφημερίδα «ο 40χρονος Αλέξανδρος (πρώην υπάλληλος διαφημιστικής εταιρίας), που προσφέρει ροζ υπηρεσίες σε ώριμες κυρίες αλλά και νεαρές, αποκαλύπτει όλα όσα συμβαίνουν στο κρεβάτι του Δεν έχει κορμί «φέτες», δεν θεωρείται ζεν πρεμιέ και έχει πατήσει τα 40. Εχει, όμως, άλλα, μεγάλα χαρίσματα: είναι καλός ακροατής, αγαπάει τις γυναίκες, ξέρει τι θέλουν, είναι τρυφερός αλλά και «ταύρος» στο σεξ».

FREDDO: Δυο ξένοι στην ίδια πασαρέλα
Ανατριχιάζουμε διαβάζοντας τι παιχνίδια παίζει η ζωή: «Βουνό με βουνό δεν σμίγει, λένε, αλλά όταν ζεις στην Αθήνα και είσαι και διασημότητα στον χώρο σου, τέτοιες συναντήσεις δεν μπορείς να τις αποφύγεις. Είναι η πρώτη φορά που η Ελενα Ράπτη ήρθε τετ α τετ με τον πρώην της, Γιάννη Μαρακάκη, ενώ και οι δύο είχαν δίπλα τους τους συντρόφους τους».

KONTRA NEWS: «Τελευταία ευκαιρία η ρύθμιση των οφειλών σε ΙΚΑ Εφορία και Τράπεζες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κραυγή αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών, βιοτεχνών, επιχειρηματιών και βιομηχάνων που απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που ζητούν να προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση για τα χρέη στις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες».

STAR PRESS: Τα ερωτικά φετίχ του άτακτου παπά
Η εφημερίδα αναφέρεται σε δίκη ιερέα που ιερουργούσε στην Ηλεία και εκβίαζε, με sms δυο γυναίκες εργαζόμενες σε ίδρυμα της εκκλησίας, να ενδώσουν για να μην τις απολύσει.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τρία μεγάλα «αγκάθια» »
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τρία ανοιχτά μέτωπα, κομβικής σημασίας, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης εμποδίζουν την έγκαιρη ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έως το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και τη δρομολόγηση των αποφάσεων για το χρέος».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζική έκρηξη

Όπως γράφει η εφημερίδα «ο κλαδικός δείκτης απέχει αισθητά από το επίπεδο που είχε επιτύχει πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα, αλλά και από εκείνο που είχε στις αρχές του έτους. Το βλέμμα των επενδυτών πάντως είναι στραμμένο τώρα στο ιταλικό δημοψήφισμα και στο τελικό του αποτέλεσμα».