ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 17/11/2016._ Περισσότερα από 15 ταξίδια εξοικείωσης (Press Trips) δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων διεθνών ΜΜΕ, με θέμα την Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό, οργάνωσε
και υποστήριξε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα.


Ως τώρα, έχει «εισπράξει» δυο τηλεοπτικά ρεπορτάζ σε Αυστραλία και Σουηδία, ενώ έχουν γίνει γυρίσματα και για μία εκπομπή στο BBC2. Επίσης, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, για δύο μέρες, συντάκτες του Γαλλικού περιοδικού Μάστερ Σεφ.

Συγκεκριμένα,  στο Δεύτερο Κανάλι της Κρατικής Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF2) προβλήθηκε ημίωρη εκπομπή - αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη. Το συνεργείο βρέθηκε στην πόλη μας, με πρωτοβουλία του Γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας, ενώ το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου, οργάνωσε την παραγωγή και υποστήριξε τη δημοσιογραφική έρευνα και τα τηλεοπτικά γυρίσματα για πέντε ημέρες, μέσα στον Μάιο του 2016. Η εκπομπή προβλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2016, με τίτλο «Θεσσαλονίκη, μια πόλη που συναρπάζει και γοητεύει»: https://www.youtube.com/watch?v=6KSWyuUJspQ

Με τη συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Στοκχόλμης, στην Κυριακάτικη πρωινή ενημερωτική εκπομπή του TV4 της Σουηδίας, της 13ης Νοεμβρίου 2016, προβλήθηκε αφιέρωμα σε ευρωπαϊκούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθούν οι Σουηδοί τουρίστες, με τον τίτλο «Καλές οι πρωτεύουσες, αλλά καλές και οι δεύτερες πόλεις - Γιατί να μην ταξιδέψετε στις πρωτεύουσες». Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, η Θεσσαλονίκη συμπεριλήφθηκε μεταξύ των οκτώ πόλεων, που ενδείκνυνται ως ταξιδιωτικοί προορισμοί για όλη τη διάρκεια του έτους, με ιδιαίτερη αναφορά στη γαστρονομία της, στη γειτνίασή της με τη θάλασσα, στο εύκρατο κλίμα της και τη ζωντάνια της:

Ακόμη, μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο, αναμένεται η μετάδοση της εκπομπής «Rick Stein's Long Weekends»  με θέμα τη Θεσσαλονίκη, από το BBC2, η οποία γυρίστηκε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου με τη συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Λονδίνου και την οργάνωση, έρευνα και υποστήριξη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Όσο για τους δημοσιογράφους του «Master Chef», ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, επίσης με πρωτοβουλία του Γραφείου του ΕΟΤ στη Γαλλία και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, που οργάνωσε την διήμερη παραμονή και υποστήριξε τις αναζητήσεις των συντακτών, οι οποίοι κατέγραψαν τη γαστρονομική δημιουργικότητα των επαγγελματιών σεφ της πόλης. Το αφιέρωμα του περιοδικού στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2017.