ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τα κατάφερε και πάλι ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης! Αφήνει, από αύριο, χωρίς αστικές συγκοινωνίες, ένα εκατομμύριο ανθρώπους, στο νομό της Θεσσαλονίκης, αφού χρήματα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν είδαν!


Όπως έγινε γνωστό, δε θα καταβληθούν, προκαταβολικά, τα χρήματα που οφείλει η πολιτεία από τη διαφορά ΦΠΑ, αλλά οι μισθοί θα προκύψουν από την τελική καταβολή του ποσού (περίπου 17 εκ. ευρώ).

Ο ίδιος ο υπουργός, που βρέθηκε, το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, για να κάνει αυτοψία στα έργα του μετρό, όταν ρωτήθηκε πότε θα πάρουν οι εργαζόμενοι τα χρήματά τους, παρέπεμψε στις... υπηρεσίες του υπουργείου. Μάλιστα, έστειλε... χαιρετίσματα στους εργαζόμενους, σε μια απίστευτη επίδειξη αλαζονείας που προκύπτει από την εξουσία!

"Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν. Βρήκαμε τη φόρμουλα. Τα χρήματα που θα πάρει ο Οργανισμός να τα διαθέσει για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι", είπε.

-Θα γίνει η καταβολή των χρημάτων σήμερα, ρωτήθηκε;

-Γρήγορα, γρήγορα, ήταν η μόνη απάντησή του...

Στην Κατερίνη, όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα ο υπουργός Μεταφορών, ερωτήθηκε και πάλι για το θέμα του ΟΑΣΘ. Αρχικά δεν έκανε σχόλιο. Μετά, προφανώς κατάλαβε ότι η οργή των Θεσσαλονικέων θα πέσει και επάνω του, γύρισε και δήλωσε: «Δεν θα συνεχιστεί ο εκβιασμός των πολιτών και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης από μία, επί δεκαετιών, ομάδα συμφερόντων που λυμαίνεται την πόλη και τις αστικές συγκοινωνίες της». Αυτά είπε ο αρμόδιος υπουργός που, μόλις πριν δύο ημέρες, δεν ήταν έτοιμος να παρουσιάσει το σχέδιο για τον εξορθολογισμό των δαπανών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και ρωτούσε τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΣΘ ποια... είναι η δική τους γνώμη!

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι μακροχρόνια και οι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών αναμένουν, ακόμη, τις υπογεγραμμένες εγκυκλίους, για να προχωρήσουν στις δικές τους ενέργειες! Μπροστά σε αυτό το γεγονός, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν, το πρωί, γενική συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν, από αύριο, σε Επίσχεση Εργασίας επ' αόριστον!

Αυτό σημαίνει ότι, από αύριο, ξανά η Θεσσαλονίκη μένει χωρίς λεωφορεία και, αυτήν τη φορά, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνον τον υπουργό, που δεν πράττει καν αυτά τα οποία υποσχέθηκε μόλις... προχθές! 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δ. Τσερμενίδης κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών για κοροϊδία και υπέδειξε τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη ως μόνο υπεύθυνο υπεύθυνο που ο νομός Θεσσαλονίκης θα μείνει, για άλλη μία φορά, χωρίς αστικές συγκοινωνίες! 

Η επίσχεση εργασίας σημαίνει ότι δε θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο, ούτε με προσωπικό ασφαλείας.Οι εργαζόμενοι προσέρχονται στις εργασίες τους αλλά δεν εργάζονται, κάτι που σημαίνει ότι πληρώνονται κανονικά το ημερομίσθιό τους.