ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 3/11/2016._ «Είμαστε καθαροί και ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο» σχολίασε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης τον έκτακτο έλεγχο στο δήμο Θεσσαλονίκης τον οποίο θα διενεργήσουν στο επόμενο διάστημα οικονομικοί επιθεωρητές.


Ο έλεγχος θα γίνει κατόπιν εντολής που δόθηκε από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, Στέλιου Μαραβελάκη, έπειτα από παραγγελία του Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Ο έκτακτος έλεγχος στον κεντρικό δήμο θα πραγματοποιηθεί από τους οικονομικούς επιθεωρητές, Αναστασία Τσεμπερά και Ευάγγελο Κορομπίλια. Μάλιστα, κατά διαβολική σύμπτωση, η κ. Τσεμπερά είναι η ίδια που είχε κάνει τον έλεγχο για τη «μαύρη τρύπα» επί δημαρχίας... Παπαγεωργόπουλου!

Το χαρτί του έκτακτου ελέγχου το έχουν ήδη παραλάβει οι αρμόδιοι στο δήμο Θεσσαλονίκης και αναμένουν το επόμενο διάστημα την κ.Τσεμπερά και τον κ.Κορομπίλια προκειμένου να μάθουν με τι σχετίζεται η έρευνα αυτή. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, διοικητικός ανώτατος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης επικοινώνησε, σήμερα, με τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Ελέγχων για να μάθει ποιο είναι το αντικείμενο της έρευνας και πήρε την απάντηση ότι θα το πληροφορηθεί από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές.

Για το θέμα αυτό, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «το μαχαίρι πρέπει να μπει στο κόκαλο και ο δήμαρχος να μην επαφίεται μόνον σε μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση».