ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 22/11/2016._ Πρόσφυγες, από το κέντρο φιλοξενίας των Σερρών και από το κέντρο της Πέτρας θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία ή άλλες, πιο οργανωμένες, δομές φιλοξενίας. 


Οι πρόσφυγες αυτοί αναμένουν κάποια από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, να τους ανοίξει τς πόρτες. Η αναμονή, που, υποτίθεται ότι θα διαρκούσε περίπου 72 ώρες, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 72 ημέρες... Έτσι, επιστρατεύεται οποιοσδήποτε χώρος είναι κατάλληλος για να περάσουν το χειμώνα.

Ήδη, χθες και σήμερα μεταφέρονται από την Πέτρα Ολύμπου σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Χαλκηδόνας περίπου 300 πρόσφυγες. Μέσα στις επόμενες ημέρες το κέντρο φιλοξενίας θα αδειάσει. Όλοι οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Χωρύγι, όπου στήνεται ένα κέντρο με προδιαγραφές φιλοξενίας, που να ανταποκρίνονται στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Παρόμοια πολιτική αναμένεται να ακολουθηθεί και για άλλες "δομές", αφού δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για παρόμοιες καιρικές συνθήκες (ούτε, καν, για περιπτώσεις καλοκαιρινής καταιγίδας)...

Κι όσοι πρόσφυγες μετακινηθούν, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν... "τυχεροί" (μέσα στην ατυχία τους, ασφαλώς). Γιατί θα υπάρξουν, σίγουρα κι εκείνοι που δεν θα καταφέρουν να μετακινηθούν από τις "δομές" που βρίσκονται, καθώς, ως τώρα, δεν έχουν βρεθεί χώροι για να τους στεγάσουν όλους κι ο χειμώνας, πλέον, είναι προ των πυλών. Χαρακτηριστικό είναι ότι, τα ξημερώματα, στην περιοχή της Σίνδου, το θερμόμετρο έδειχνε τους 4 (μόλις) βαθμούς πάνω από το μηδέν...