ΑΘΗΝΑ, 14/11/2016._ Σήμερα το βράδυ αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα για την άφιξη και διήμερη παραμονή του Μπαράκ Ομπάμα, που φθάνει λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα. 


Ο ερχομός του Αμερικανού προέδρου, σε συνδυασμό με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, βγάζουν στους δρόμους περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς και γίνονται αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις.

Επίσης, στην Αθήνα βρίσκονται από το Σάββατο περίπου 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Ομπάμα, ενώ έφθασαν αεροπορικώς και τα θωρακισμένα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διήμερη παραμονή του στην Αθήνα.

Κατά πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος θα καταλύσει στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Για λόγους ασφαλείας, μάλιστα, ακυρώθηκε η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα και θα γίνει σε στεγασμένο χώρο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, υποστήριξε ότι τα μέτρα ασφαλείας «δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο αμερικανός πρόεδρος».

Στα... μη υπερβολικά μέτρα συγκαταλέγονται οι κλειστοί δρόμοι μισή ώρα πριν τη διέλευση του Ομπάμα, οι συνεχείς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με αμερικανούς ειδικούς και η ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών και ανδρών των μυστικών υπηρεσιών, που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.