Toυ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ*


Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ουδείς σε αυτό τον τόπο και αυτή την στιγμή δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για την επόμενη μέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.


Η επ’ αόριστον αναβολή στην οποία έχει εισέλθει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να διαρκέσει… αιώνια και για το λόγο αυτό όλοι εκφράζουμε την αισιοδοξία πως τις επόμενες μέρες, θα ηρεμήσουν τα πνεύματα και θα βρεθεί η χρυσή τομή. Μπορεί όμως να συμβεί αυτό; Αν οχι τώρα, πότε;

Οι διαφορές χαώδεις, το κενό ανάμεσα στους ισχυρούς μεγάλο και τα συμφέροντα μπορούν να οδηγήσουν σε ναυάγιο τις οποίες προσπάθειες. Ήδη έχουν χαθεί οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οι οποίες είχαν οριστεί να διεξαχθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων ενώ τώρα είναι δεδομένα πως θα χαθεί τουλάχιστον άλλη μια. 

Όποιος δεν βλέπει πως η απόφαση για την αναστολή όλων των ελληνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, φέρνει το άθλημα ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή με τις συνέπειές του να μην μπορούν ακόμη να αξιολογηθούν, μάλλον εθελοτυφλεί. 

Ο υφυπουργός ζητα νέους διαιτητές, ο κ. Κουτσοκούμνης θέλει στο ίδιο τραπέζι τους Μαρινάκη, Σαββιδη, Μελισανιδη και Αλαφούζο, αλλά ακόμη δεν υπάρχει αντίδραση από κανέναν. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η NOVA που θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της, οσο και αν μιλάμε για απόφαση της FIFA οπότε δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Και να μην ξεχάσουμε και κάτι ακόμη. Εκτός από την δυσλειτουργία των πρωταθλημάτων, άμεσες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις και στις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου αφού εκεί ακριβώς χτυπάει διαρκώς η FIFA προκειμένου να «συνετίσει» όσους διοικούν το ποδόσφαιρο κάθε χώρας. 

Η εμφάνιση της Εθνικής ομάδας στο ματς με την Λευκορωσία, έδειξε ότι υπάρχει επηρεασμός των διεθνών. Στο μόνο που συμφωνούμε είναι είναι πως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει πλέον και δεν υπάρχει επιστροφή χωρίς να ληφθούν δραστικά μέτρα. Ακόμη και αν μιλάμε για μετωπική σύγκρουση, ακόμη και αν χρειαστεί να σταματήσει η λειτουργία του ποδοσφαίρου μέχρι να φτιάξει η κατάσταση.

ΥΓ1

Αγαπητέ Ιβάν Σαββιδη με παλιά υλικά καινούργιο γλυκό δεν φτιάχνεις. Πάψε να στηρίζεις ανθρώπους που έρχονται από το αμαρτωλό παρελθόν και πές ΝΑΙ σε νέους ανθρώπους. Είσαι ο μόνος που μπορεί να μιλήσει για δικαίωσή και ο μόνος που νομιμοποιείται να απαιτεί ισονομία. Κάνεις άλλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Όμως, προστάτεψε τον εαυτό σου, γιατί με το να στηρίζεις ανθρώπους που δεν είναι διάσημοι για το ήθος τους και τις πράξεις τους, θα προσπεράσεις την γραμμή της ηθικής, η οποία σου ανήκει έως τώρα.

ΥΓ2

Πληροφορούμε οτι η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση είναι στον αέρα. Προσεχώς. Κίνδυνος για τους μικρομεσαίους. Σοβαρός. Λόγος ύπαρξης η κεντρική διαχείριση. Που αν τιναχθεί στον αέρα, κλαψτα Χαράλαμπε.

* Ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης είναι δημοσιογράφος της TV100