[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ

Απέχουν και σήμερα από πλειστηριασμούς - Έρχονται οι ηλεκτρονικοίΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 23/11/2016._ Με το ενδεχόμενο οργάνωσης κι εκτέλεσης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, χωρίς δικαστικές αίθουσες και ακροατήρια, αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών πραγματοποιούν και σήμερα οι συμβολαιογράφοι.


Για την αποχή έχει λάβει απόφαση η Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Κατ’ εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησο­μένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντο­νιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί  κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα.

Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες. 

Την ίδια στιγμή -κι ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς έχουν σταματήσει, ένα από τα σημεία που δεν αποτέλεσε αγκάθι, αλλά πέρασε η άποψη των θεσμών, ήταν και αυτό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Φαίνεται πως είμαστε πολύ κοντά στη διενέργεια πλειστηριασμών μέσω Ίντερνετ, σε ειδική ασφαλή πλατφόρμα, κάτι που σημαίνει ότι οι συγκεντρώσεις συλλογικοτήτων και οι αντιδράσεις τύπου Θεσσαλονίκης (μπούκα στις δικαστικές αίθουσες) δε θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Το θέμα αυτό θα συνδυαστεί, όπως θέλουν οι πληροφορίες, με την εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε φαντς του εξωτερικού, κάτι που έχει ως επακόλουθο την χρηματοδότηση των τραπεζών από τις πηγές αυτές -κι όχι από τον ελληνικό λαό- με ποσά που οδηγούν στη δανειοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις ελληνικές τράπεζες. 

Στην περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, φαίνεται μονόδρομος το άγριο κούρεμα καταθέσεων. Φαύλος κύκλος, δηλαδή...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]