ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 12/11/2016._ Βροχερό Σαββατοκύριακο, με έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται από τους μετεωρολόγους.


Η κακοκαιρία ξεκίνησε από χθες το βράδυ, ωστόσο βαθμιαία θα έχει περιοριστεί μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, έχει αρχίσει να εκδηλώνεται από χθες το βράδυ, από τα βορειοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους πολύ ισχυρούς ανέμους (5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ).

Για σήμερα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους , η κακοκαιρία θα πλήξει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και η κεντρική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, πιθανώς τη Θεσσαλία και από το απόγευμα σταδιακά τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά:

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση προβλέπεται το βράδυ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται για σήμερα. Βελτίωση τη νύχτα στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟ, ΉΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται για σήμερα. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από το βράδυ. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου (πάνω από 1500μ). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε Δυτικούς βορειοδυτικούς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην κεντρική στερεά και πιθανόν τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις βορειότερες περιοχές αναμένονται για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική οι μετεωρολόγοι αναμένουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο από το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-11-2016

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με γρήγορη βελτίωση.


Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά και νοτιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποστεί μικρή πτώση.