ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 30/11/2016._ Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες πτήσεων -ανάμεσά τους και μαθητές του Ελληνικού Κολεγίου- που δεν έφθασαν ποτέ στη Θεσσαλονίκη, ή δεν ξεκίνησαν ποτέ από το Αεροδρόμιο "Μακεδονία"!


Οι πτήσεις σταμάτησαν στις 8 το βράδυ. Από εκείνη την ώρα, 18 πτήσεις... γυρόφερναν στο "Μακεδονία", αλλά δεν προσγειώνονταν. Οι δικαιολογίες πολλές: Άλλοι μιλούσαν για μειωμένη ορατότητα και άλλοι για βλάβη στο φωτισμό. Το γεγονός είναι ότι, μετά από αρκετή ώρα στον αέρα, τα αεροπλάνα επέστρεφαν εκεί που ξεκίνησαν ή, αν ήταν πτήσεις εξωτερικού, κατευθύνονταν στην Καβάλα ή στο "Ελ. Βενιζέλος".

Μεταξύ των πτήσεων και μία της Ryanair, με μαθητές του Ελληνικού Κολεγίου, οι οποίοι επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα, μετά από εκπαιδευτική εκδρομή. Μάλιστα, κάποια από τα παιδιά πανικοβλήθηκαν όταν το αεροσκάφος δεν "έπιασε" Θεσσαλονίκη κι εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους. Οι επιβάτες της πτήσης... ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα κι από εκεί ξεκίνησαν, στις 2 τα ξημερώματα, οδικώς, το ταξίδι της επιστροφής!

Επίσης, οι επιβάτες πτήσης της Aegean που ήταν να πετάξουν στις 8.30 μ.μ., για την Αθήνα, τελικά έφυγαν για ξενοδοχείο της Περαίας, για το οποίο μερίμνησε η εταιρία στις... 11.30 μ.μ.!

Ούτε, όμως, οι πρώτες πρωινές πτήσεις για Αθήνα, έγιναν από το Αεροδρόμιο "Μακεδονία", την ώρα που οι φορείς της πόλης και ο δήμος Θεσσαλονίκης θέλουν να καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη τουριστικό προορισμό για 12 μήνες το χρόνο...