ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 23/11/2016._ Μπορεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, να εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, για την Α Προβλήτα του λιμανιού, όμως
τα λεγόμενά του δείχνουν πως ο δήμος αν πάρει κάτι, θα πάρει ψίχουλα.


Ο κ.Μπουτάρης δήλωσε ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε με τους κυβερνητικούς παράγοντες, υποστηρίζοντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως «θα πρέπει πρώτα να κλείσει η συμφωνία με τον επενδυτή για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και ακολούθως να οριστικοποιηθούν οι εξαιρέσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης». Αυτό και μόνον δείχνει πως, τον πρώτο και τελευταίο λόγο, στο τι θα γίνει με την Α Προβλήτα, τον έχει ο επενδυτής και μόνον αυτός. Ο δήμος θα περιμένει και θα ελπίζει. 

Ο ίδιος ο δήμαρχος πρόσθεσε πως θα πρέπει να περιγράφεται στη συμφωνία με το νέο επενδυτή, ότι τα ακίνητα που υπάρχουν στην πρώτη προβλήτα του ΟΛΘ θα περάσουν στην κατοχή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το "προξενιό" με τον Φλαμπουράρη και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή έκανε ο προσωπικός φίλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, υφυπουργός Οικονομίας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας. Αυτοί ήταν και οι παρόντες στη συνάντηση. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, όταν πληροφορήθηκε πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε επαφές, στην Αθήνα, για το θέμα της εκχώρησης της Α Προβλήτας του ΟΛΘ στο δήμο, απηύθυνε την ακόλουθη ερώτηση:

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης περιμένουν μια ξεκάθαρη απάντηση: Θα πάρει την Α΄ Προβλήτα του ΟΛΘ ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ή όχι»;