ΑΘΗΝΑ. 19/11/2016._ Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μεταφέρθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, μετά από επίθεση που δέχτηκε μετά το μεσημέρι στο Μαρούσι.


Ο Γ. Γερμενής καθόταν σε καφετέρια στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, μαζί με έναν αστυνομικό, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία υπηρετεί στη φρουρά άλλου βουλευτή του κόμματος και την σύζυγο του τελευταίου, όταν τους επιτέθηκε ομάδα περίπου 30 ατόμων. 

Ο βουλευτής δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με σιδηρολοστό, ενώ έριξαν στο πρόσωπο και σπρέι πιπεριού.  Με ασθενοφόρο ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει. Μετά από αναζητήσεις προσήχθη ένας νεαρός 21 ετών, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται στην Ασφάλεια.

"Σήμερα το πρωί δέχθηκα δολοφονική επίθεση στο Μαρούσι από εγκληματική ομάδα 30 παρακρατικών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μου επιτέθηκαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Βόρεια Προάστια. Οι προθέσεις αυτής της συμμορίας ήταν ξεκάθαρα δολοφονικές και θέλανε την εξόντωσή μου. Μας επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς και με σπρέι αερίου εναντίον μου. Αμύνθηκα και απέκρουσα την επίθεσή τους και τους έτρεψα σε φυγή", αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής.

«Η Νέα Δημοκρατία πιστή στις αρχές και τις αξίες της καταδικάζει την επίθεση σε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τονίζει ότι η απάντηση στη βία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η ίδια η βία», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε στο Μαρούσι ο Γερμενής.