ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 8/11/2016._ Τα όσα ειπώθηκαν από τους υπουργούς που άφηναν τα υπουργεία τους, αλλά και τα βήματα σημειωτόν της αξιολόγησης φιγουράρουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ο Σόϊμπλε ακυρώνει τον Τσίπρα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μόνο βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος συζητά το Βερολίνο! Τα… σπουδαία το 2018. Μήνυμα Ντάισελμπλουμ: Εφαρμόστε αυτά που ζητάει το ΔΝΤ (μειώσεις συντάξεων κλπ)".

ΕΘΝΟΣ: «Νέο μπόνους για πληρωμές με κάρτες»
Η εφημερίδα σημειώνει: «πρόσθετη έκπτωση φόρου θα έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι που θα δαπανούν πάνω από το 80% του εισοδήματος τους με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω τραπεζών. Οι ιατρικές δαπάνες θα εκπίπτουν από το εισόδημα μόνο μέσω καρτών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Να δημιουργήσουμε εμείς θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
«”Έα νικηφόρο για την Ελλάδα στρατιωτικό επεισόδιο σε στενό χώρο, περιορισμένης χρονικής διάρκειας, και όσο το δυνατόν πιο ελεγχόμενο από την ελληνική πλευρά. Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα της Ελλάδας σήμερα, όχι αύριο, για να σπάσει ο τσαμπουκάς του Ρ.Τ. Ερντογάν και να πάει τουλάχιστον δέκα χρόνια πίσω η τουρκική απειλή. Αλλιώς τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα σε βάρος μας. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Τουρκίας. Εμείς καταρρέουμε, αυτοί γιγαντώνονται". Αυτή η θέση διατυπώθηκε από έναν υψηλής εμπειρίας ανώτατο αξιωματικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο pronews.gr, όταν ερωτήθηκε "τι θα έπρεπε κατά την γνώμη του να γίνει για να μπορέσει η Ελλάδα, δεδομένης της οικονομικής καταστροφής και της δημοσιονομικής ξένης κατοχής να πράξει για να αντιμετωπιστεί η Τουρκία"» γράφει η εφημερίδα κι αντιγράφουμε με τρόμο...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Άγριος πόλεμος μεταξύ Φίλη-Τσίπρα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «απασφάλισε ο Φίλης μόλις έχασε την υπουργική καρέκλα και μίλησε για «συμβόλαιο πολιτικού θανάτου» του, φωτογραφίζοντας ως «τελικό εκτελεστή» τον πρωθυπουργό».

ΕΣΤΙΑ: «Κυβέρνησις πυροτεχνημάτων»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το κυβερνητικό σχήμα που ολοκλήρωσε χθες επισήμως την πορεία του διέγραψε μια διαδρομή 13 μηνών, κατά την διάρκεια των οποίων «διεκρίθη», συν τοις άλλους, για την κυρίαρχη πολιτική των «πυροτεχνημάτων» ».



Η ΑΥΓΗ: «Συνολική λύση μέχρι το τέλος του έτους»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την άρση εντός του έτους όλων των μεγάλων εκκρεμοτήτων, για να βρει η οικονομία «ελεύθερο διάδρομο», όπως λέει ο Ευ. Τσακαλώτος, και να επιστρέψει η χώρα στις αγορές από το 2017 εξόφλησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μίλησε στην ψυχή της Αριστεράς»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «με έναν βαθύτατο πολιτικό, συναισθηματικά φορτισμένο λόγο, ο Νίκος Φίλης παρέδωσε το υπ. Παιδείας στον Κώστα Γαβρόγλου. «Πολιτική τοποθέτηση δημοκρατικών αρχών» τιτλοφόρησε την ομιλία του».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πρεμιέρα με αναταράξεις»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «προβλήματα και κλυδωνισμούς επιφύλασσε για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η χθεσινή ημέρα και οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια κατά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έλεγχοι κόντρα στη νοθεία καυσίμων
«Εφόδους στα βυτιοφόρα που κινούνται στους δρόμους της πόλης και στα πρατήρια διανομής πετρελαίου άρχισαν κλιμάκια της διεύθυνσης Εμπορίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αμέσως μετά την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Την ίδια ώρα, με την αγορά ειδικού μηχανήματος η περιφέρεια είναι αποφασισμένη να εντείνει τους ελέγχους και στο υγραέριο κίνησης στα πρατήρια, σε μια προσπάθεια να πατάξει τα συχνά φαινόμενα της νοθείας και της κλοπής καυσίμων», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μήνυμα επιτάχυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «σε γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προέτρεψε ο πρωθυπουργός τους νέους υπουργούς, με τα αστικά επιτελεία να υποδέχονται με προσδοκίες τη νέα κυβερνητική σύνθεση».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αποχαιρετισμοί με δηλητήριο»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πικρίες, όψιμες πολιτικές διαφοροποιήσεις αλλά και ευθείες βολές κατά του Μαξίμου από ορισμένους υπουργούς που έχασαν το χαρτοφυλάκιό τους. Αιχμηρός κατά του πρωθυπουργού ο Νίκος Φίλης επιτέθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου
Όπως γράφει η εφημερίδα, «η αύξηση του σωματικού βάρους μετά την ενηλικίωση μπορεί να αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου, ακόμα κι αν το άτομο δεν φθάνει στην παχυσαρκία, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες. Αναλύοντας στοιχεία από περισσότερους από 300.000 εθελοντές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνδρες που παίρνουν 17 κιλά από τα 18 έως τα 65 τους χρόνια έχουν κατά 50% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους οι οποίοι διατηρούν σταθερό ή σχεδόν σταθερό το βάρος τους. Αντίστοιχα, οι γυναίκες που παίρνουν 22 κιλά από τα 18 έως τα 65 τους, έχουν σχεδόν 20% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο».

ESPRESSO: Κάτι κρύβει η Φαίη
Η εφημερίδα αναφέρεται στο διαζύγιο Λιάγκα - Σκορδά και γράφει: «Βλέμμα αμήχανο, μάτια υγρά, φωνή τρεμάμενη. Τίποτα στη συμπεριφορά και την κίνηση της Φαίης Σκορδά,χθες το πρωί, δεν φανέρωνε μια γυναίκα που ήταν αποφασισμένη να χωρίσει. Μπορεί η εκπομπή της στον ΑΝΤΙ να άρχισε με χαμόγελα από την ιταρουσιάστρια και την τηλεοπτική παρέα της, ωστόσο αμέσως μετά όλα τα μάτια στράφηκαν προς το μέρος της, περιμένοντας κάποια δήλωση σχετική με τη... βόμβα του διαζυγίου της με τον Γιώργο Λιάγκα. «Γιατί με κοιτάτε;» ρώτησε τότε η Σκορδά, απευθυνόμενη στο πάνελ της. Δεν μπορούμε να παίζουμε θέατρο και να προσποιούμαστε ότι είμαστε ευτυχιομένοι» σχολίασε η συνεργάτιδά της».

FREDDO: Τον αθώωσα από την κόκα και θέλει να με καταστρέψει
Ο Αλέξης Κούγιας μιλά για τον Λάκη Λαζόπουλο. Άνευ σχολίων...

KONTRA NEWS: «Λιτότητα Ανάπτυξη ή Πόλεμος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανεξαρτήτως του αποτελέσματος μεγάλος νικητής των Αμερικανικών εκλογών αναδεικνύεται αναμφίβολα ο Ντόναλντ Τράμπ! Ένας γραφικός πολυεκατομμυριούχος κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να προκαλέσει μεγάλες ανατροπές σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής».

STAR NEWS: Καβγάς με νεαρό άντρα στο υπόγειο του γκαράζ
Η εφημερίδα αναφέρεται στη δολοφονία της Αγραφιώτου σε υπόγειο γκαράζ σούπερ μάρκετ στο μαρούσι, προ μηνών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Θετικό σήμα από Βρυξέλλες»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε καθοριστικής σημασίας για τη χώρα εξελίσσεται η συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, με την Κομισιόν να είναι ο μεγαλύτερης σύμμαχος της Ελλάδας-αντίβαρο στην αρνητική στάση του Βερολίνου».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Το στοίχημα του Αλ. Τσίπρα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Έφη Αχτσιόγλου: Μάχη σε δύο μέτωπα για τα εργασιακά. Δημήτρης Παπαδημητρίου: Στόχος η προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Κατερίνα Παπανάτσιου: Οι 4 προτεραιότητες για αύξηση εσόδων».