ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26/11/2016._ Λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία μαθητική εκδρομή παιδιών από την Κομοτηνή, στην Αθήνα! Δεκάδες από τους μαθητές και τις μαθήτριες βρέθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με δηλητηρίαση!


Όπως έγινε γνωστό, τα παιδιά του 3ου Γενικού Επαγγελματικού Λυκείου Κομοτηνής, κατά την επιστροφή της τετραήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής, με λεωφορεία, από την Αθήνα προς την Αλεξανδρούπολη, πριν την Θεσσαλονίκης σταμάτησαν τρεις φορές, για φαγητό, σε διάφορα μέρη. Λίγο πριν φθάσουν στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της Παρασκευής, κάποια από αυτά εμφάνισαν διάρροιες, εμετό και πόνους στην κοιλιά.

Καθώς, πλέον, βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, 23 από τα παιδιά μεταφέρθηκαν με δύο συνοδούς καθηγητές στο Ιπποκράτειο και αρκετά ακόμη στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχαν υποστεί τροφική δηλητηρίαση!

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα παιδιά υπέστησαν, όντως, τροφική δηλητηρίαση και πού οφείλονταν αυτή. Θα κληθούν να καταθέσουν γιατροί, συνοδοί καθηγητές, μαθητές και οι υπεύθυνοι της εκδρομής. Την προκαταρκτική ερεύνα θα διενεργήσει η Ασφάλεια.