ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26/11/2016._ Ο ΠΑΟΚ ήθελε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη και βρήκε... γιατρειά στην αναμέτρηση κόντρα στο Ρέθυμνο, με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να επικρατούν με 77-75, έχοντας
τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο τέλος, αφού από το ξεκίνημα ο Δικέφαλος πήγαινε καλά (άρχισε με 13-2) και δεν απώλεσε το προβάδισμα σε ολόκληρο το σαραντάλεπτο. Ακόμη κι όταν το συγκρότημα του Τόνι Κωνσταντινίδη μείωσε σε 22-21 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι με +7 κι έδειχναν πως δε θα δυσκολεύονταν. 

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξε ο Μπράντον Τέιλορ (3 πόντους, 11:38), καθώς αποχώρησε με διάστρεμμα, αλλά φαινόταν πως δε θα επηρέαζε το παιχνίδι (ο «δικέφαλος» ξέφυγε με +10 διαμορφώνοντας 48-38 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και με +11 που έκανε το  69-58 στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου). 

Κι εκεί έγινε... ντέρμπι: Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 50-47 και «πάλεψαν» το ματς μειώνοντας μέχρι το 75-73 στο τελευταίο λεπτό, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα.

Πέρα από την απώλεια του 22άχρονου Αμερικανού φόργουορντ, ο Σούλης Μαρκόπουλος στερήθηκε των υπηρεσιών του Νίκου Καμάρα λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ενώ έξω έμεινε και ο γνωστός απόντας Βαγγέλης Μαργαρίτης. Επίσης, ο Ζάνις Πέινερς συμπεριλήφθηκε στην δωδεκάδα, αλλά δεν έπαιξε, καθώς δεν ξεπέρασε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο ύστερα από θλάση.

Το παιχνίδι είχε κι ένα ρεκόρ: Ο Απόλλων Τσόχλας συμπλήρωσε τις 350 ασίστ στην Basket League.

Θετικά είδε το παιχνίδι ο Σούλης Μαρκόπουλος:  «Παίξαμε δυνατά, βγάλαμε ενέργεια και προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με γρήγορες επιθέσεις, αλλά στη συνέχεια δώσαμε ευκαιρίες στην αντίπαλη ομάδα μπει στο παιχνίδι γιατί δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Τα τρία γρήγορα φάουλ του Χρυσικόπουλου και ο τραυματισμός του Τέιλορ μας δημιούργησε προβλήματα. Παίξαμε με δύο σέντερ και δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους να βρουν πιο εύκολα το τρίποντο. Αυτό που μετράει είναι η νίκη. Πρέπει να επιστρέψουν οι τραυματίες για να έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια στα σχήματα και  όχι τόσο στο ροτέισον», είπε κι όταν τον ρώτησαν για την περίπτωση ενίσχυσης της ομάδας, απάντησε πως αυτό είναι θέμα της διοίκησης.

Από την πλευρά του, ο Τόνι Κωνσταντινίδης, κόουτς του Ρεθύμνου, έβγαλε πίκρα για τη διαιτησία:  «Το μόνο θετικό είναι ότι χάσαμε με μικρή διαφορά, καθώς θεωρώ ότι στο τέλος θα είμαστε σχετικά κοντά στον ΠΑΟΚ. Είχαμε την ευκαιρία στην προηγούμενη αγωνιστική να μείνουμε μόνοι μας τέταρτοι, μπορούσαμε να κλέψουμε το ματς και σήμερα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Θέλω όμως να σας πω κάτι και να το γράψετε όπως θα σας το πω και δεν έχει σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά με όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Με τη δική μου τη νοημοσύνη και τη νοημοσύνη των παικτών δεν μπορεί να παίξει κανείς. Έχω την εντύπωση ότι γίνονται πάρα πολλά διαιτητικά ανθρώπινα λάθη στα εκτός έδρας μας παιχνίδια μας. Συνέβη και με την Κύμη, συνέβη και στην Πάτρα με τον Απόλλωνα. Έχουμε παράπονα και σήμερα. Έχουμε άπειρο σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά απαιτούμε να σέβονται και εμάς. Απαιτώ πλήρη σεβασμό. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνει αρκετά ενοχλητική. Όσο δουλεύουμε εμείς στην προπόνηση, τις ίδιες ώρες δουλεύουν και οι άλλοι. Μπορεί να φαίνεται ειρωνικό αυτό που λέω, αλλά δεν είναι και επαναλαμβάνω ότι δεν επιτρέπω σε κανέναν να παίζει με τη νοημοσύνη τη δική μου και των παικτών μου», τόνισε.


Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-36, 61-55, 77-75.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 2, Τέιλορ 3 (1), Μιλιένοβιτς 10, Γλυνιαδάκης 15, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 24 (3), Μπράιαντ 11 (1), Κλάντον 8.

Ρέθυμνο (Κωνσταντινίδης): Κώττας 6, Ραζής 2, Χριστοδούλου 3 (1), Άρνολντ 2, Φιτζπάτρικ 14 (4), Τάλτον 19 (1), Καμπερίδης, Γιαννόπουλος 22 (3), Κράβιτς 7, Έντουαρντς.