ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 19/11/2016. _ Με διαφορετικές αναγνώσεις του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων κυκλοφορούν, σήμερα, οι Σαββατικάτικες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Καμιά ελάφρυνση στα τέλη ΙΧ»
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, δε θα υπάρξουν μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας «παρά τις αλλεπάλληλες διαρροές των τελευταίων μηνών για εκπτώσεις και μεταξωτές κορδέλες Τι πληρώνουν αναλόγως των κυβικών «συμβατικά» και αερίου Γκρινιάζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες για τα χιλιάδες «ακάλυπτα» αυτοκίνητα».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: «Οι φρουροί της παγκοσμιοποίησης»

ΕΘΝΟΣ: «Τα δέκα μυστικά της κινητικότητας»
“Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα, το οποίο αναμενόταν να κατατεθεί χθες στο Κοινοβούλιο από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη. Το νομοσχέδιο ουσιαστικά αλλάζει τον χάρτη του Δημοσίου, καθώς διευκολύνει τη μετακίνηση προσωπικού, καταργώντας τις δεκάδες υπογραφές που χρειάζονταν για μία μετακίνηση και αποτελεί προάγγελο σαρωτικών αλλαγών, αφού μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος μετατάξεων θα ξεκινήσουν η αξιολόγηση και η τοποθέτηση των προϊσταμένων”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δακρύζει εικόνα του Αγίου Γεωργίου
Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα «στην Κύπρο ήδη αρκετοί μιλούν για θαυμαστό σημάδι, που συνδέεται άμεσα και με την επικείμενη “λύση” του Κυπριανού που σχεδιάζεται εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνισμού. Ο Αη Γιώργης, λένε, στέλνει σημάδι για άλλη μια φορά θα προστστέψει το νησί από την... πανούκλα της "διζωνικής κοινότητας" που προωθούν οι νεοταξίτες των ΗΠΑ και θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Κύπρου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κερκόπορτα για ομαδικές απολύσεις»
Η εφημερίδα τονίζει τα εξής: «Πόρτα για τις ομαδικές απολύσεις άνοιξε το υπουργείο Εργασίας στην τρόικα. Tο προσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές, που συζητείται μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα έχει αναφορά σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου σε άρση διοικητικών φραγμών επί αιτημάτων για απολύσεις που είναι πάνω από τα όρια που ορίζει η νομοθεσία».

EΣΤΙΑ: «Διεθνές ενδιαφέρον για “κόκκινα” δάνεια»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “σημαντικά ξένα funds, αλλά και θεσμικοί επενδυτές, όπως ή EBRD καί τό IFC, συμμετείχαν την περασμένη Τρίτη στο Λονδίνο σε κλειστή ημερίδα που διοργάνωσε ή πολυεθνική τράπεζα HSBC. Ή συνεδρίασις πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Four Seasons» της Βρεταννικής πρωτευούσης και συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς και κορυφαίων ελληνικών δικηγορικών εταιρειών, σε μια εμφανή προσπάθεια προσελκύσεως αγοραστών για τα «πακέτα» των «κόκκινων» δανείων”.

Η ΑΠΟΨΗ: 48 ώρες φωτιά
«Αθήνα και δανειστές αναμένεται να έχουν ένα ιδιαιτέρως έντονο 48ωρο κλείνοντας και τις τελευταίες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης Παράταση ζωής μέσω ενός νέου αφηγήματος διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση», γράφει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: «Συμφωνία σε δύο στάδια»
Αισιόδοξη η εφημερίδα, υποστηρίζει: «Την ταυτόχρονη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και των ρυθμίσεων για την απομείωση του χρέους σε δύο φάσεις, σε Eurogroup πριν και μετά τις γιορτές, προεξοφλούν κυβέρνηση και δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη συντάσσεται το επικαιροποιημένο κείμενο συμφωνίας με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου μαζί με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που έχει επεξεργαστεί ο ESM. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα επικυρωθεί από το Eurogroup η ολοκλήρωση των μέτρων της δεύτερης αξιολόγησης, που εν τω μεταξύ θα έχουν νομοθετηθεί, και θα προσδιοριστούν τα μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Γκολ στα έσοδα, παράταση στα εργασιακά»
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “το μεγαλύτερο -σε σχέση με τον στόχο πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργεί ένα «μαξιλάρι» 500 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία και φαίνεται ότι βοηθά την προσπάθεια της κυβέρνησης για μία συμφωνία «επί της αρχής» μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Διαβούλευση τρόικας, αγωνία Αθήνας»
Όπως γράφει η εφημερίδα, «σε κρίσιμη καμπή έχει εισέλθει η αξιολόγηση, καθώς η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ διαβουλεύονται για να διαμορφώσουν κοινή στάση έναντι της Αθήνας στα μεγάλα ανοικτά ζητήματα, κυρίως στο δημοσιονομικό και στα εργασιακά. Το Ταμείο εκτιμά ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται με τα υφιστάμενα μέτρα και ζητεί πρόσθετες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ενώ στα εργασιακά ζητεί αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων και αντιτίθεται στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δριμεία επίθεση Μπουτάρη στον ΟΛΘ
«Πόλεμος για την πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μαίνεται ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΛΘ καί στο δήμο Θεσσαλονίκης, με τον Γιάννη Μπουτάρη να εξαπολύει δριμεία επίθεση στον Κωνσταντίνο Μέλλιο, κατηγορώντας τον ούτε λίγο ούτε πολύ πως εξυπηρετεί συμφέροντα σε βάρος της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΟΛΘ εμφανίστηκε αντίθετος στην παραχώρηση, δηλώνοντας και άγνοια για τις συζητήσεις του δημάρχου στην Αθήνα. Σηκώνοντας το γάντι ο Γ. Μπουτάρης τού επιτέθηκε προσωπικά, λέγοντας πως δεν έχει καμία νομιμοποίηση και είναι με ημερομηνία λήξης», γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Στη φυλακή “επώνυμοι” καταχραστές»
Αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, η εφημερίδα γράφει πως “ταφόπλακα» στη χαριστική διάταξη Αθανασίου, που έσβηνε ποινές έως και για ισόβια. Αφορά υποθέσεις του Δημοσίου για εξοπλιστικά, μεγάλες προμήθειες, τραπεζικές εξυπηρετήσεις και άλλες «δουλειές»”.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Κατασχέσεις... τροχονόμου για όλους
«Όσοι διαπράττουν τροχαία παράβαση θα συλλαμβάνονται και θα πληρώνουν επί τόπου, αν χρωστούν στο Δημόσιο (Εφορία, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κ.ά.). Φακέλωσαν χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι απειλούνται με πλειστηριασμούς», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κινητοποίηση - ετοιμότητα του λαού απέναντι στην καταιγιστική επίθεση»
“Με επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης και του νομοθετικού έργου, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει όλες τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες της δεύτερης «αξιολόγησης», με στόχο να προλάβει τις προθεσμίες του Γιούρογκρουπ στις 5 Δεκέμβρη. Ήδη στη Βουλή κατατίθενται και προγραμματίζεται να ψηφιστούν μέχρι τις 10 Δεκέμβρη μια σειρά από νομοσχέδια που περιέχουν και «προαπαιτούμενα» της δεύτερης «αξιολόγησης», αλλά και ο κρατικός προϋπολογισμός”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: «Σκάβουν το λάκκο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι Σαμαροβενιζέλοι»

TA NEA: «Βόμβα στα θεμέλια τα κόκκινα δάνεια»
“Είναι μια από τις μεγάλες εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης. Τα κόκκινα δάνεια, όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές, ίσως αποδειχθούν κάτι πολύ πιο σοβαρό στην πορεία του χρόνου: μια βόμβα στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας, αν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 14χρονη πάγωσε το κορμί της για να νικήσει το θάνατο
«Μία καρκινοπαθής 14χρονη από το Λονδίνο, κέρδισε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της κρυογονικής ώστε στο απώτερο μέλλον να επανέλθει στη ζωή – με σκοπό να υποβληθεί στη θεραπεία του καρκίνου, η οποία μέχρι τότε θα έχει ανακαλυφθεί. Το κορίτσι έπασχε από μία σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου και η τελευταία της επιθυμία ήταν να καταψύξει η μητέρα το σώμα της, ώστε κάποτε να μπορέσουν οι επιστήμονες να το ανανήψουν», γράφει η εφημερίδα.

ΕSPRESSO: «Σε ποιον “δείχνει” κρεμάλα η μητέρα του Παντελίδη»
Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, δε δημοσιεύουμε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα.

FREDDO: «Κάτω τα χέρια από τον παπά με την Χάρλεϊ»
«Στη δύο έχει χωριστεί ενορία στην περιοχή του Βόλου, εξαιτίας της απόφασης της Μητρόπολης Δημητριάδος να μεταθέσει τον πατέρα Γεώργιο Δεληκώστα από τον ναό της Παναγίας Τρύπας στον Βόλο σε απομακρυσμένη ενορία, εξαιτίας καταγγελιών από μερίδα πιστών. Η καθημερινότητα του 46χρονου ιερέα με τα γαλάζια μάτια, που φορά δερμάτινα πάνω από τα ράσα, οδηγεί μηχανή Harley, έχει προφίλ στο Facebook, καπνίζει πίπα και πίνει καφεδάκι με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου, προκάλεσε τις καταγγελίες», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: «Τελειώνει η γερμανική κατοχή στην Ευρώπη»
«Ακόμα και ο υπερσυντηρητικός ECONOMIST, το μεγάλο διεθνές περιοδικό, παραδέχεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι τα νέα αφεντικά του πλανήτη είναι η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα και η Αγγλία επιχειρώντας παράλληλα να κάνει από τώρα το μνημόσυνο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη», μας... ενημερώνει η εφημερίδα.

PRESS TIME: Στο σφυρί ηλεκτρονικά τα σπίτια των Ελλήνων
Σύμφωνα με την εφημερίδα, “με την απεργία των συμβολαιογράφων, το «βράσιμο» της κοινωνίας, αλλά και κυρίως τον ξεσηκωμό με τις συλλογικότητες που εμποδίζουν με κάθε τρόπο τους πλειστηριασμούς στα δικαστήρια, το σχέδιο αρπαγής των σπιτιών των Ελλήνων, έχει μπλοκάρει. Αλλά πάντα, υπάρχει λύση. Εδώ, το σχέδιο που θα μας κάνει «Ισπανία», θέλει τους πλειστηριασμούς να γίνονται ηλεκτρονικά ώστε να μη μπορεί να εισβάλλει κανείς”.

SPIRTO: Χειροπέδες για ληστεία και εκβιασμό
«Σοκ έχει προκαλέσει η σύλληψη του αδελφού του πασίγνωστου ηθοποιού Γιάννη Αϊβάζη με την κατηγορία ότι εξαπατούσε και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής της Θεσσαλονίκης. Άναυδοι έμειναν οι γείτονες του παρουσιαστή όταν πληροφορήθηκαν ότι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες», γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Δάκρυσε το άλογο του Αγίου Γεωργίου
Στην Ιερά Εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην Κύπρο αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα

THESSNEWS: Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Μπουτάρη
Η εφημερίδα γράφει ότι “Βοά ο τόπος για τις σχέσεις «στοργής» του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Δεν θα του έδιναν ούτε τον πυρετό τους. Ως μεγάλο κόμμα πλέον, ετοιμάζονται για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο και ο νυν δήμαρχος θεωρείται εν δυνάμει αντίπαλος. Δεν θα ήθελαν λοιπόν να γεμίζουν τη «φαρέτρα» του με «βέλη» που θα χρησιμοποιηθούν εις βάρος τους. Κάποιοι κινούνται στη λογική «δεν θα τον κάνουμε μάγκα τον Μπουτάρη»”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΑΓΟΡΑ: «¨Στον πάγο¨ έως το 2050 τα ακίνητα!»
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: «Πωλητήριο για καταναλωτικά δάνεια»
Η ΑΞΙΑ: «Το κλειδί της συμφωνίας»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σε κρίσιμη καμπή η διαπραγμάτευση»
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «¨Σπάνε¨ τα capital controls»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Πώς θα ¨κουρευτούν¨ χρέη προς Δημόσιο και τράπεζες»