ΑΘΗΝΑ, 7/11/2016._ Αριστερός λόγος από τον Πάνο Σκουρλέτης, παραδίδοντας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον Γιώργο Σταθάκη. 


Πρώτα έκανε επίθεση στα ΜΜΕ:  «Επί 13 μήνες κάναμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, αλλά πολλά σοβαρά πράγματα δεν αναδείχτηκαν από τα ΜΜΕ, αντίθετα πολλές φορές υπήρξαμε αντικείμενο επίθεσης, διαστρέβλωσης, από τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη χώρα», είπε.

Έπειτα μίλησε για τον ΑΔΗΜΕ κι όπως είπε η λύση με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων, το πρόγραμμα των 36 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, η έκπτωση 15% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ήταν επιτεύγματα, ενώ έκανε λόγο για κινδυνολογία σε σχέση με τη ΔΕΗ επισημαίνοντας ότι έχει εξασφαλιστεί ρευστότητα ύψους 1 δισ. ευρώ. για την επιχείρηση το 2017.

Ζήτησε να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ, για το οποίο είπε πως είναι ένα δογματικό και παρωχημένο σχέδιο της προηγούμενης διακυβέρνησης Σαμαρά και τόνισε: «Από όποια θέση και να είμαι, και μέσα από τη Βουλή θα υπερασπιστώ το να μην πωληθεί το 17% της ΔΕΗ».

Αν έφτιαχνα μια κυβέρνηση μετά από χρόνια, τον πρώτο που θα σκεφτόμουν να βάλω στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ήσουν εσύ, επεσήμανε απευθυνόμενος στον Γιώργο Σταθάκη, ο κ.Σκουρλέτης.