Τελετή υποδοχής των λειψάνων 16 Ελλήνων αγωνιστών που επέβαιναν στο Noratlas πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας.


Η τελετή έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, Πάνου Καμμένου και Χρ.Φωκαϊδη κ.ά.

Κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες αναφορικά με την κατάσταση στην Κύπρο αλλά και σε σχέση με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του, μετά την τελετή υποδοχής των λειψάνων των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών στην Κύπρο που επέβαιναν στο ΝΟRATLAS, που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας.

Ο Πάνος Καμμένος στο χαιρετισμό του δεσμεύτηκε να ανοίξουν όλα τα στοιχεία για τον φάκελο της Κύπρου και να παραδοθούν στον ελληνικό λαό και στον ελληνισμό της Κύπρου δια του υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε προκλητικές και ανιστόρητες τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογαν και έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας: "θέλω να ευχηθώ στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον Ελληνισμό της Κύπρου «Καλή Λευτεριά».

Κατά την επιστροφή του στον ελληνικό εναέριο χώρο το αεροσκάφος που μετέφερε τα λείψανα των Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου συνόδευσαν αεροσκάφη Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας.