ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 28/10/2016._ Παρέλαση με... εκπλήξεις, σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη πτήσης από f16, αλλά και μία άσκηση... αλεξιπτωτιστών!


Πολιτικά τμήματα και στρατιωτικά πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα των τριών Όπλων πήραν μέρος στη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Τα μάτια τράβηξε άγημα του Συλλόγου Διατήρησης της Μνήμης του 1940, που ήταν ντυμένοι με στολές εποχής, κρατούσαν όπλα του '40 και βάδιζαν με τον ίδιο τρόπο όπως τότε οι Έλληνες στρατιώτες.





Πολλά χειροκροτήματα απέσπασαν τα μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Αυτοκινήτων, οι εθελοντές, αλλά και τα παιδιά με σύνδρομο Down.










Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Μάλιστα, από ένα ελικόπτερο τύπου "Σινούκ", αλεξιπτωτιστές έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από "Ζόντιακ"!

Τις εντυπώσεις έκλεψε, ακόμη, η επίδειξη ακριβείας με αεροσκάφος F 16 που έκανε ο επισμηναγός ιπτάμενος Σωτήρης Στράλης, από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ».




















Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλησίασε τους ανάπηρους πολέμου τους οποίους χαιρέτισε. Εκείνη την ώρα, πάντως, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, καθώς ένας πολίτης φώναξε προς τον κ. Παυλόπουλο; "Πρόεδρε ξέρετε τι γιορτάζουμε σήμερα; Αυτό που δεν μπορείτε να πείτε εσείς σε κανέναν"! Αμέσως, οι άνθρωποι της προσωπικής ασφάλειας του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον απομάκρυναν από το σημείο.