ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 10/10/2016._ Τον ενθουσιασμό του που φέτος ξεκινάει τη χειμερινή σεζόν από τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε σήμερα ο Γρηγόρης Βαλτινός στη συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Ω Θεέ μου», που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον.


«Είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος εγκαινιάζουμε μια πιο στενή συνεργασία με την εταιρεία ΘΕΑ.ΜΑ. της οικογένειας Γισγάκη και κάνουμε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μείνουμε και αρκετό καιρό», τόνισε ο κ. Γρηγόρης Βαλτινός και συνέχισε: «Η σκηνοθέτης Λίνα Ζαρκαδούλα είναι καταπληκτική μαέστρος και με «γύρισε» αρκετά χρόνια πίσω». Αναφερόμενος στο έργο της Ανάτ Γκοβ τόνισε ότι περιλαμβάνει χιούμορ, γέλιο, τσακωμό, διχόνοια που ίσως τελικά να είναι και η μόνη ελπίδα για να επέλθει στη συνέχεια η «ένωση».

     Η Κατερίνα Διδασκάλου τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά» και ότι «με χιούμορ, συγκίνηση και ουσία, το έργο καταπιάνεται με ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν το ανθρώπινο είδος: Υπάρχει τελικά Θεός;»

     «Μας κέρδισε το έργο, το ερωτευθήκαμε με την πρώτη ματιά», είπε η σκηνοθέτης Λίνα Ζαρκαδούλα και αναρωτήθηκε: Πώς γίνεται ο Θεός να πάρει σάρκα και οστά; «Και όμως ο Γρηγόρης Βαλτινός  θεϊκά, όπως μόνο εκείνος ξέρει, το έφερε στα μέτρα του», συμπλήρωσε.

     Ο Μίλτος Τσιάντος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη παράσταση πρόκληση, ενώ ο ρόλος του αυτιστικού παιδιού που υποδύεται τον έκανε, όπως είπε χαρακτηριστικά, καλύτερο άνθρωπο.

Η παράσταση

     Το συγκινητικό, ξεκαρδιστικό και τρυφερό έργο της Ανάτ Γκοβ «Ω, Θεέ μου!» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές το Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου.

     Η Άννα, μια ψυχολόγος, δέχεται ένα μυστηριώδη ασθενή που πάσχει από κατάθλιψη και χρειάζεται επειγόντως θεραπεία. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει ότι πίσω από την περίεργη αυτή επίσκεψη κρύβεται ένα θαύμα: η Άννα βλέπει μπροστά της τον ίδιο το Μεγαλοδύναμο!

     Ο Θεός είναι απελπισμένος, γιατί ο κόσμος που έφτιαξε έχει λάθη, αδικίες, πολέμους, απληστία… Και θέλει να τον καταστρέψει! Η Άννα, έχει στη διάθεση της μόλις μία ώρα (!), όσο ακριβώς διαρκεί μια συνεδρία, για να του αλλάξει γνώμη. Θα τα καταφέρει;

     Ω, Θεέ μου! Η θεϊκή κωμωδία, που ανατρέπει, όχι μόνο τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, αλλά και τα θεατρικά δεδομένα, μας  θυμίζει ότι όλα μπορούν να συμβούν, αν παραμερίσουμε τις προκαταλήψεις και τους φόβους μας και αφήσουμε να παρασυρθούμε από το μυστήριο της ζωής.

     Μέχρι τώρα, όπου έχει παιχτεί, γίνονται θαύματα εξ ουρανού και ο Παντοδύναμος σκορπίζει αγαλλίαση στις ψυχές των θεατών! Από Οκτώβρη, επιλέγεται η Θεσσαλονίκη να γίνει γη της επαγγελίας του.

Το Θεό υποδύεται ταπεινά και υπερκόσμια ο Γρηγόρης Βαλτινός.
Την ψυχολόγο ερμηνεύει με πάθος, έκσταση και πίστη η Κατερίνα Διδασκάλου.
Μαζί τους ο Μίλτος Τσιάντος.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Ανάτ Γκοβ
Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Σκηνικά: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσσα Κοτσοβού
Στίχοι Τραγουδιού παράστασης: Λουίζα Αρκουμανέα
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο Αριστοτέλειον: Εθνικής Αμύνης 2
Τηλέφωνο ταμείου (πληροφορίες): 2310 262051

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 (Λαϊκή Απογευματινή) και στις 21:00, Κυριακή στις 20:00.
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (κανονικό), 14 ευρώ (λαϊκή απογευματινή), 12 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων - πολυτέκνων). Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.
Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου (10:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00), ηλεκτρονικά στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΘΕΑ.ΜΑ. & Θέασις Δράσεις Πολιτισμού