ΑΘΗΝΑ, 29/10/2016._ «Τιμητική» χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΕΣΡ, ο Βύρων Πολύδωρας» μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσιπρα, και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στο Μαξίμου.


Ξεκαθάρισε ότι καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

«Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα, είδα διάθεση συναίνεσης» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει σκοπιμότητα. «Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι θα έχει συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήδη από νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που έκαναν λόγο για «πρόσωπο που η ΝΔ δύσκολα μπορεί να αρνηθεί» παρά το γεγονός ότι ο Βύρων Πολύδωρας, είχε διαγραφεί το 2013 από τη ΝΔ, ενώ καταψήφισε τον Σταύρο Δήμα στην προεδρική εκλογή του 2014.


Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά. Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.