ΑΘΗΝΑ, 29/10/2016._ Επικοινωνιακό παιχνίδι θεωρούν, τα κόμματα, την πρόταση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας. 


Παρά το ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέβασε ένα όνομα για το οποίο το Μαξίμου διέρρεε πως "θα ΄ναι μια προσφορά που δε θα μπορούν να αρνηθούν" (όπως έλεγε και ο... Μάρλον Μπράντο στον Νονό), η κυβέρνηση εισέπραξε μόνον "όχι"!

Ο Βύρων Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί, αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της. Η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε τα πρόσωπα, αλλά την αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων στον κ. Παππά, εξηγεί, ανακοινώνοντας νομοθετική πρωτοβουλία για επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Το πρώτο θέμα που πρέπει να δούμε τη Δευτέρα στη διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ είναι τι θα λέει η τροπολογία Παππά για επιστροφή των εξουσιών στο ΕΣΡ, ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή» αναφέρει ο Περισσός, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα του ΕΣΡ.

Αρνητικό το Ποτάμι στην ψήφιση του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ. Με ανακοίνωσή του το κίνημα εξηγεί: «Δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας. Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση.»

Την αναγκαιότητα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις, υπογράμμισε, νωρίτερα, σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.