ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 16/10/2016._ « Η ταυτότητα, οι αξίες, τα ιδανικά, η ιστορία αποτελούν για κάθε έθνος, όπως και για εμάς τους Έλληνες, πυξίδα στην πορεία που έχουμε μπροστά μας. Σε μια πορεία, στην οποία συναντάμε και άλλες μεγάλες προκλήσεις, πέρα από τις οικονομικές.


Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ομιλία του στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τους ήρωες - νεκρούς του Μακεδονικού Αγώνα. Έστειλε μάλιστα μέσω της ομιλίας του και πολιτικά μηνύματα:

«Η χώρα μας είναι σταθερά προσηλωμένη στη συνεργασία. Επιδιώκουμε και πετυχαίνουμε συνέργιες σε διεθνή κλίμακα. Θέτουμε γερές βάσεις στις σχέσεις μας με χώρες όμορες, γειτονικές ή και πιο μακρινές. Αξιώνουμε όμως, σε αυτό το κοινό μέλλον που ξεδιπλώνεται, σεβασμό, ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και τήρηση όλων των κανόνων του δικαίου και της καλής γειτονίας. Ξεκαθαρίζω λοιπόν, δύο πράγματα:
1.Η κοινή πορεία στο μέλλον δε συνεπάγεται τη λήθη για το παρελθόν. Το έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, η ιστορία ούτε παραγράφεται, ούτε ξεγράφεται.
2.Προκλήσεις, παραχαράξεις, πλαστογραφήσεις δεν γίνονται και δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ αποδεκτές. Τελεία και παύλα.
Ας το βάλουν λοιπόν κάποιοι καλά στο μυαλό τους και εκτός και εντός Ελλάδας: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.