ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 25/10/2016._ Άγρια κόντρα επεφύλασσε η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και για το θέμα των διαγωνισμών της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας.


Πριν μερικές ημέρες, η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε τη σύμβαση για το έργο επισκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, την οποία ήθελε να συνάψει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τα εξής αιτιολογικά: Ζητούνταν από τους υποψηφίους να προσκομίσουν μόνον ISO και πιστοποιητικό ηλεκτροσυγκολλητή, η μία εκ των εταιριών δεν υπέβαλε δύο, αλλά μόνο μία προσφορά, τα πιστοποιητικά δεν επικαιροποιήθηκαν όσο διαρκούσε ο διαγωνισμός και ένα από αυτά είχε λήξει.

«Το θέμα των διαγωνισμών της αντιδημαρχίας Καθαριότητας αρχίζει και ζέχνει. Βρομίζει αντί να καθαρίζει», υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε «ξεκάθαρες απαντήσεις» από τη διοίκηση υπογραμμίζοντας την πολιτική ευθύνη: «Η ευθύνη, για να βάλεις το μαχαίρι στο κόκαλο και να μην κρυφτείς πίσω από μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, έρχεται σε σένα δήμαρχε. Δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα. Υπενθύμισε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι των «Εντάξει» λοιδορήθηκαν όταν έφεραν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε δράση από τη διοίκηση του δήμου.

Μπουτάρης: Πήγε το τρίο Στούτζες κι έκανε αυτοψία!

Διαβεβαιώσεις ότι το θέμα με τους διαγωνισμούς στην αντιδημαρχία Καθαριότητας δεν είναι έτσι όπως έχει δημοσιοποιηθεί, έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. 

«Η ΕΔΕ καθυστέρησε να έρθει στα χέρια μου. Περιμένω να τελειώσει και η προανάκριση που έχει στείλει ο εισαγγελέας σε όσους αναφέρονται μέσα στην ΕΔΕ, δεν πρέπει να πω τι λέει γιατί δεν πρέπει, αλλά θα ενεργήσω στη συνέχεια. Δεν είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως τα φαντάζεστε, σας διαβεβαιώνω» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Αναφέρθηκε εκ νέου στην επίσκεψη σε εμπλεκόμενες εταιρείες που είχαν κάνει οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντάς τους «τρίο Στούτζες», που έψαχναν «εργοστάσιο φάντασμα».

Το γάντι "σήκωσε", λίγο αργότερα, ο κ. Καλαφάτης. Την ώρα που τοποθετούνταν ο ένας του... τρίο, ο σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας" Ανδρέας Κουράκης, ο κ. Καλαφάτης του είπε:

-Δεν ξέρω αν το καταλάβατε κ. συνάδελφε, αλλά είστε του... Τρίο Στούτζες!

«Στο τέλος θα δικαιωθούμε, όλοι θα αναμετρηθούν με την πραγματικότητα. Αυτό που κάναμε ήταν μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μας» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Κουράκης.

Άναψαν τα αίματα με Παππά

Λίγο αργότερα, στο θέμα αναφέρθηκε και ο... δεύτερος του Τρίο, σύμβουλος των "Εντάξει", Εφραίμ Κυριζίδης. "Δε μας δίνετε πειστικές απαντήσεις", είπε προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά.

Στην απάντησή του ο κ. Παππάς λίγο έλειψε να ξεσηκώσει τους πάντες -της αντιπολίτευσης- εναντίον του! "Σας έχω σε βίντεο, να σας χαιρόμαστε όταν μιλάτε με στόμφο, για το θέμα αυτό", είπε.

Το λόγο ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας: "Δεν κατάλαβα τι εννοείτε... Μας φακελώνετε; Φακελώνετε δημοτικούς συμβούλους";

Με την παρέμβαση του προέδρου του σώματος, Παν. Αβραμόπουλου, ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι εννοούσε τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου και η ηρεμία... αποκαταστάθηκε στην αίθουσα.