ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 16/10/2016._ Ζόρια για τις τσέπες μας. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τα σημερινά κυριακάτικα πρωτοσέλιδα που δεν ασχολούνται με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Νέες κλίμακες συμμετοχής στα φάρμακα"
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «με πιλότο το πορτογαλικό μοντέλο το υπ. Υγείας επανεξετάζει τα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων στα σκευάσματα. Η θεραπευτική αξία του φαρμάκου και η σοβαρότητα της πάθησης θα καθορίζουν την οικονομική επιβάρυνση του ασθενούς».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ανοικτή γραμμή Πούτιν - Βασιλιά και μυστική συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη για Grexit και δραχμή
Η εφημερίδα ασχολείται με τα αγαπημένα της θέματα...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Το 4ο Μνημόνιο και το φάντασμα του Grexit"
H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «ξεκινά μέσα στην εβδομάδα η «εύκολη» δεύτερη αξιολόγηση που όλοι, όμως, ενδόμυχα θέλουν να κρατήσει πολύ, αφού με ανοιχτή την κόντρα Γερμανίας-ΔΝΤ για το χρέος, μια διαδικασία-εξπρές, που ευαγγελίζεται τώρα η κυβέρνηση, στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει σε τέταρτο Μνημόνιο με το ΔΝΤ και σε πολιτικές εξελίξεις και στη χειρότερη σε κρίση στη συμμαχία του Βορρά και σε ανατροπή του τρίτου Μνημονίου».

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Με όραμα και ρεαλισμό"
“Σταθμό στη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που ανέλαβε η Αριστερά, να σταματήσει την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε η βίαιη προσαρμογή των Μνημονίων από το 2010, αποτελεί το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και προέδρου”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Δίμηνο φωτιά για 1.220.000 συνταξιούχους
Η εφημερίδα μιλά για το κόψιμο των συντάξεων που έρχεται, υπογραμμίζοντας ότι «από τα χρήματα αυτά θα προκόψουν τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού για τα επόμενα 20-30 χρόνια, προκειμένου να πληρωθούν οι τόκοι ενός υπέρογκου χρέους».

Η ΕΠΟΧΗ: " Γόνιμος διάλογος, ενεργός ανησυχία"
Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα γράφει: «Το αριστερό αποτύπωμα που θα αφήσει με το έργο της είναι αυτό που θα κρίνει και την έκβαση της αδυσώπητης σύγκρουσης που εξελίσσεται μπροστά μας μεταξύ αριστερός και δεξιάς. Με αυτή την πεποίθηση ξαναγυρίζουν οι σύνεδροι στις οργανώσεις».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Τα αδιέξοδα του Τσίπρα και η " μετέωρη" χώρα"
«Ενώπιον αδιεξόδων στη δεύτερη αξιολόγηση και τη συζήτηση για το χρέος, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στην εγχώρια σκηνή κινδυνεύει να οδηγηθεί ο πρωθυπουργός, με το ασταθές περιβάλλον που δημιουργείται και υπονομεύει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί ταχεία ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, ώστε η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να εξέλθει στις αγορές. Όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζονται φόβοι, μετά και τη στάση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τελευταίο Eurogroup, ότι το Βερολίνο θα προβάλει προσκόμματα στην αξιολόγηση, ώστε να καθυστερήσουν οι αποφάσεις για το χρέος», γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Δραχμή και αστροπελέκια"
“Νέες περιπέτειες εν όψει για την εξασθενημένη (από τις λάθος «θεραπείες») Ελλάδα Έξοδος από την ευρωζώνη στην άκρη του τούνελ; Ακροβατεί στην άκρη του γκρεμού η κυβέρνηση! Τα εξοντωτικά μέτρα για τους πολίτες, οι αόριστες υποσχέσεις για τη ρύθμιση του τερατώδους χρέους και το τέταρτο Μνημόνιο που δεν αντέχει κανείς», γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: " Φεύγουν οι αποτυχημένοι"
«Ο Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά προβλημαπσμένος σε όπ αφορά τον ανασχημαπσμό γιατί παρά τα όσα λέγονται δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει σαν ένα εργαλείο αλλαγής κομματικών και κοινοβουλευτικών ισορροπιών. Δεν πιστεύει ότι με τον ανασχηματισμό θα αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία. Αλέξη, μην ξανακάνεις υπουργό κανέναν από αυτούς που με την ανικανότητα ή τις παραλείψεις τους προκάλεσαν την κοινή γνώμη», συμβουλεύει η εφημερίδα τον πρωθυπουργό.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Όλοι στον αγώνα. Κανένας συμβιβασμός με την αντιλαϊκή επίθεση και την κυβερνητική κοροϊδία"
“Τα 436 έχουν φτάσει τα Σωματεία, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που παίρνουν μέρος στα συλλαλητήρια με αιχμές: Την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές”, γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στο σφυρί βγάζει η εφορία σπίτι στον Εύοσμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση της κύριας κατοικίας ενός υδραυλικού με σκοπό τον άμεσο πλειστηριασμό για χρέη 25.000 ευρώ στην εφορία. Στο διαμέρισμα, εμβαδού 76 τ.μ., διαμένουν επίσης οι υπερήλικες γονείς του».

ΠΡΙΝ: " Η αριστερά στους δρόμους όχι στον ευρωμονόδρομο"
Αναφερόμενη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα γράφει: «Το μίσος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη μαχόμενη Αριστερά που αντιπαλεύει τη μνημονιακή και καπιταλιστική βαρβαρότητα και αγωνίζεται για την αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ ήταν έκδηλο, όπως και η προσπάθεια να πείσει πως Αριστερά είναι αυτή που μοιράζει παυσίπονα ενώ εξαπλώνει τη μάστιγα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας (δηλαδή η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ)».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: " " Τρεις φορές μας είπε ο Πλάντ για τη δραχμή από τη Ρωσία" "
Η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη με τον Ζεράρ Νταβέ, έναν από τους δύο συγγραφείς του βιβλίου του Ολάντ «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να το πει αυτό», στο οποίο γίνεται η αναφορά για την επικοινωνία της κυβέρνησης με τον Πούτιν, για να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Δημοκρατία του μαύρου"
Αναφερόμενη στα τηλεοπτικά, η εφημερίδα λέει: «Εκβιάζει ο Παππάς με τροπολογία εν αναμονή για κλείσιμο των καναλιών». Και προσθέτει: «Με μια πραξικοπηματική κίνηση η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει πλήρως το τηλεοπτικό τοπίο ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει ακόμη αποφανθεί περί της συνταγματικότητας του νόμου Παππά. Παιγνίδι με το ΕΣΡ και την αντιπολίτευση».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Παρέμβαση Ομπάμα για το χρέος!"
Μόνο μία παρατήρηση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Είναι το ίδιο με αυτό της Realnews...

TO ΧΩΝΙ: Συκοφαντεί τους πάντες. Ζωντανούς ή νεκρούς
Η εφημερίδα αναφέρεται στον Στ. Θεοδωράκη και γράφει: «Όπως και την προηγούμενη φορά, ο πρώην δημοσιογράφος και νυν επικεφαλής του Ποταμιού, αναζητώντας τη διαπλοκή στη χώρα... τη βρήκε πάλι Στο ΧΩΝΙ! Και μετά κατασυκοφάντησε και ένα νεκρό. Που φυσικά, δεν μπορεί να του απαντήσει... (µα, τι άντρας!)».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Γροθιά» στον καρκίνο με ελπιδοφόρα θεραπεία
«Εντυπωσιακά χαρακτηρίστηκαν από την διεθνή επιστημονική κοινότητα τα νεότερα δεδομένα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ετήσιας Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO), στην Κοπεγχάγη για την δραστική ουσία pembrolizumab και τον ρόλο της στον καρκίνο του πνεύμονα και τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Η νέα θεραπεία οδήγησε σε μείωση κατά 50% του κινδύνου εξέλιξης της νόσου ή θανάτου και κατά 40% του κινδύνου θανάτου σε σχέση με την χημειοθεραπεία, όταν οι ασθενείς πήραν pembrolizumab», γράφει η εφημερίδα.

REAL NEWS: " Τσίπρας καλεί Ομπάμα για το χρέος"
H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «ο πρωθυπουργός “ζητεί άμεση παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας”».