ΑΘΗΝΑ, 26/10/2016._ Την απόλυτη ήττα βιώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Δεν είναι μόνον ότι κηρύχθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά, είναι ότι παύει να ισχύει αμέσως και πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές!


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με ψήφους 14 έναντι 11, οδηγώντας σε πλήρη ανατροπή των δεδομένων που δημιουργήθηκαν με τη δημοπρασία των τεσσάρων αδειών από την κυβέρνηση.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έδωσε καμία προθεσμία για διορθώσεις στο νόμο, κρίνοντας ότι μόνο το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες θεωρείται ουσιαστικά ως μη γενόμενος. Έτσι, τα τηλεοπτικά υφιστάμενα τηλεοπτικά κανάλια, που δεν πήραν άδεια βάσει της διαδικασίας του νόμου Παππά, θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Οι τέσσερις άδειες που δόθηκαν βάσει της ίδιας διαδικασίας είναι πλέον στον αέρα και τα χρήματα που έχουν ήδη κατατεθεί από τους υπερθεματιστές πρέπει να τους επιστραφούν.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, παρά το ότι περικυκλώθηκε από δημοσιογράφους, είπε ελάχιστα πράγματα: "Δεν μπορώ να κάνω καμία διευκρίνηση. Η απόφαση εκδόθηκε", είπε. Και παρά τις επίμονες ερωτήσεις, έλεγε: "Θέλω πολύ να σας πω τι έγινε, αλλά δεν μπορώ"!