Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 12/10/2016._ Ο Γιάννης Στουρνάρας γίνεται πρωτοσέλιδο σήμερα, για όσα είπε (ή δεν είπε) στην Εξεταστική της Βουλής. Άλλες εφημερίδες τον ψέγουν, άλλες «σκαλώνουν» στα όσα είπε για Βαρουφάκη.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ο,τι θέλω κάνω»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε… κατήφορο στην Εξεταστική για τα δάνεια ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Να συγκαλύψει τη διαπλοκή και τον θηριώδη δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ με τη συνδρομή ουσιαστικά της Τραπέζης της Ελλάδος, που έκανε τα στραβά μάτια, προσπάθησε ο Γιάννης Στουρνάρας».

ΕΘΝΟΣ: «Εξαγορά δανείων σε τιμές για…funds»
Η εφημερίδα σημειώνει: «κούρεμα έως 80% των οφειλών σε μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια για εφάπαξ αποπληρωμή. Διαγραφές χρεών στα στεγαστικά με πλαφόν την εμπορική αξία του ακινήτου. Στουρνάρας: Αποβολή μη συνεργάσιμων βασικών μετόχων και μετοχοποίηση «κόκκινων» δανείων σε επιχειρήσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φεύγει το ΔΝΤ, η Ελλάδα πτωχεύει, η Τουρκία επιτίθεται
Η εφημερίδα δημοσιεύει «προφητεία του γέροντα του βουνού», όπως γράφει. Εμείς πάλι, προτιμάμε το τσάι του βουνού...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έτσι έκλεισαν τις τράπεζες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πήγε ο Βαρουφάκης στην ΕΚΤ και είπε ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. Μόλις προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα έφυγαν 900 εκατ. ευρώ από τα ΑΤΜ, οι τράπεζες δεν μπορούσαν να ανοίξουν».

ΕΣΤΙΑ: «Η αμερικανική συνδρομή»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε όλη την διάρκεια της επταετούς σχεδόν κρίσεως που βιώνει η χώρα μας, οι ΗΠΑ έχουν διαδραματίσει τον ρόλο ενός συνεπούς συμμάχου, που παρεμβαίνει στο ανώτατο επίπεδο με κεντρικό άξονα την διατήρηση πολιτικής και δημοσιονομικής σταθερότητας».

Η ΑΥΓΗ: «1,3 δισ. φρένο στη φυγή νέων επιστημόνων»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τον νέο χαρακτήρα των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για έρευνα και τεχνολογία από δράσεις του ΕΣΠΑ, παρουσίασαν η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δοξάστε με!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τι κι αν ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική. Η κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή ήταν απολύτως αυτοαναφορική και κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του για το μέλλον. Υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του, ενώ προσπάθησε να θολώσει τα νερά για τα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Πολλαπλά μέτωπα στη Δικαιοσύνη»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «πολλαπλά είναι πλέον τα ανοιχτά μέτωπα στη Δικαιοσύνη, ενώ με αντικείμενο τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες συνεδριάζει σήμερα εκ νέου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ματαίωση της οποίας προ δώδεκα ημερών προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις από δικαστές, αλλά και πολιτική θύελλα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πολλές Ειδομένες στην Κεντρική Μακεδονία
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Τον κώδωνα του κινδύνου για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας κρούει για ακόμη μία φορά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επισημαίνει ότι η βροχόπτωση των τελευταίων δύο ημερών επιδείνωσε την κατάσταση, με τους πρόσφυγες να δίνουν μάχη με τις λάσπες και τα νερό, καθώς σε πολλές δομές δεν υπάρχουν δίκτυα απορροής όμβριων υδάτων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Τρίγωνο συνεργασίας» σε επικίνδυνο κουβάρι ανταγωνισμών»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «το «τρίγωνο συνεργασίας» Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου αποτελεί στρατηγική επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης, την οποία υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προκατοχοί του (η πρώτη τριμερής Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου έγινε επί πρωθυπουργίας Αντ. Σαμαρά, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο, πριν τη χτεσινή, επί πρωθυπουργίας Αλ. Τσίπρα).

ΤΑ ΝΕΑ: «ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ-Το γοργόν και χάριν (δεν) έχει»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει τον ανασχηματισμό στη σειρά, αμέσως μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποιος αιφνιδιασμός. Ο πρωθυπουργός θα ήθελε να περιμένει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο η ανανέωση του Υπουργικού Συμβουλίου κρίνεται επιτακτική».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θεραπεία Αλτσχάιμερ από Έλληνα επιστήμονα
Θεραπεία; Όχι ακριβώς, αφού, όπως γράφει η εφημερίδα «ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ έφτασε ομάδα ερευνητών στη Βρετανία με επικεφαλής Έλληνα επιστήμονα, η οποία με τη βοήθεια ενός γονιδίου «φρέναρε» την εξέλιξη της νόσου στα αρχικά της στάδια. Η πρωτεΐνη PGC-1-alpha, που κωδικοποιείται από το συγκεκριμένο γονίδιο, εμποδίζει να σχηματισθούν οι καταστροφικές πλάκες αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Παγκοσμίως περίπου 47,5 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από άνοια, με κυριότερη αιτία τη νόσο Αλτσχάιμερ (πάνω από 40 εκατ. ασθενείς), για την οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία».

ESPRESSO: Ο πρώην με ξεφτίλισε στο αγόρι μου
Η εφημερίδα γράφει για μια αισθητικό που τα είχε με γνωστό δημοσιογράφο ο οποίος κατέγραφε, εν γνώσει της, τις ερωτικές τους περιπτύξεις και, όταν χώρισαν κι αυτή τα έφτιαξε με γνωστό ηθοποιό, δημοσιοποίησε τα... ροζ βίντεο. Πραγματικά συγκλονιστικό...

FREDDO: Ισόβια στα τέρατα
Η εφημερίδα αναφέρεται στην ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στους δολοφόνους της μικρής Άννυ.

KONTRA NEWS: «Η ατιμία του μπαμπά Μητσοτάκη στον Γ. Κουρή»
Η εφημερίδα γράφει ότι «ο Κώστας Μητσοτάκης και ο Γιώργος Κουρής ήταν συνέταιροι 50-50 στην εταιρεία «PRESS HELLAS Α.Ε.», το 1974. Το κτίριο, στον Ταύρο, Δημητρός 37, το θεμελίωσε ο Παύλος Μπακογιάννης, σφάζοντας τον κόκορα στην αριστερή κάτω γωνιά του οικοπέδου και τον κόκορα τον έφαγε ο εργολάβος Γιάννης Σταυρακόπουλος».

STAR PRESS: Αγωγή 2.000.000 ευρώ σε μητροπολίτη
Η εφημερίδα γράφει για αγωγή που κατατέθηκε σε Κύπριο μητροπολίτη από συγγενείς νεαρού που θέλει να γίνει μοναχός κι εκείνοι διαφωνούν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τι κρύβει το σπάσιμο της υποδόσης»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση μόνο του 1,1 δισ. ευρώ και όχι της συνολικής δόσης των 2,8 δισ. δεν πρέπει να υποβαθμίζεται σε ένα απλό τεχνικό θέμα, αλλά μπορεί να υποδηλώνει σοβαρότερα προβλήματα σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μετοχοποίηση δανείων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «δυνατότητα εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από δανειολήπτες πριν από τα funds. Οι τράπεζες θα ορίζουν νέες διοικήσεις και θα επιβάλουν σχέδιο εξυγίανσης. «Γ. Βαρουφάκης και δημοψήφισμα έφεραν τα capital controls”.

Σχόλια