Φορολογικά θέματα και το περίφημο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών επιλέγονται, σήμερα, ως επί το πλείστον, από τις εφημερίδες, για βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΒΟΜΒΕΣ για τις "σκοτεινές" νύχτες της TV
«Καταγγελίες- φωτιά! «Διάτρητη» από παντού η διαδικασία των 66 ωρών για τις άδειες Τα 40 δεύτερα καναλάρχη με αστυνομικό στην τουαλέτα   Τα κέτερινγκ έμπαιναν και έβγαιναν ανεξέλεγκτα! 48 άτομα κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους χωρίς πιστοποίηση! Υπήρχαν σταθερά τηλέφωνα για επικοινωνία με τον έξω κόσμο Καθίσταται πλέον επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα να δοθούν όλα τα βίντεο στη δημοσιότητα», τονίζει η εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Χαρίζουμε το νερό, μαζεύουμε τα καπάκια
Η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη του Γιώργου Αρχοντόπουλου, προέδρου εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

ΕΘΝΟΣ: Μίνι ωράριο αντί ομαδικών απολύσεων
«Συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό, επαναφορά της επεκτασιμότητας για συλλογικές συμβάσεις και της ευνοϊκότερης ρύθμισης -εκτός και αν οι κοινωνικοί εταίροι προβλέψουν εξαιρέσεις-, κατάργηση ή αντικατάσταση του ισχύοντος συστήματος για τις ομαδικές απολύσεις και «εργασία μειωμένου ωραρίου» -ακόμη και μηδενικού- για την αποτροπή τους, όπως και αντικατάσταση του ειδικού κατώτατου μισθού για τους νέους με έναν «μειωμένο κατώτατο μισθό βάσει εργασιακής εμπειρίας» για δύο χρόνια προτείνουν κατά πλειοψηφία ή ομοφώνως οι 8 «Σοφοί» για την εργασιακή μεταρρύθμιση που βρίσκεται επί θύραις», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τη «Δημοκρατία του Βορείου Αιγαίου»
«Θα τόλμη σου με να πούμε ότι, οι δηλώσεις της κυβέρνησης και ιδιαίτερο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Κομμένου, ως απάντηση των προκλητικών δηλώσεων - σε άλλες εποχές θα ήταν αιτία πολέμου - του Τούρκου Σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στάχτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών γιο να συνεχίσουν να βρίσκονται στην απόλυτη αποχαύνωση, όσον αφορά τα Εθνικά μας θέματα Η αλεπού της Τουρκίας γνωρίζει πότε μιλάει, πού μιλάει, σε ποιους μιλάει... Τίποτε μα τίποτε δεν λέει κα δεν κάνει στην τύχη...», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΕΝΦΙαλτης φόρων χτύπησε τα νοικοκυριά
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «αντιμέτωποι με την υποχρέωση να καταβάλουν έως και 6 φόρους συνολικού ύψους άνω των 3,8 δισ. ευρώ βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου πάνω από 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι, αλλά είναι αμφίβολο εάν πολλοί από αυτούς κατάφεραν να ανταποκριθούν σε έναν τόσο μεγάλο όγκο φορολογικών υποχρεώσεων».

Η ΑΠΟΨΗ: Νάρκες επί 3
Σύμφωνα με την εφημερίδα «η τουρκική προκλητικότητα, οι κλυδωνισμοί στην Deutsche Bank και το μεταναστευτικό που πλέον λαμβάνει θηριώδεις διαστάσεις δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα για την κυβέρνηση».

H ΑΥΓΗ: "Σκοτεινή" αντιπολίτευση σε καθαρό φόντο
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «απώλεια προσχημάτων και ψυχραιμίας επέφερε στη Ν.Δ. η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αδειοδότησης των καναλιών με την ανακήρυξη του Ιβάν Σαββίδη ως τέταρτου και τελευταίου υπερθεματιστή, αφού κατέβαλε και την πρώτη δόση του τιμήματος, που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Παραμάγαζο ΝΔ στον ΕΟΠΥΥ
«Ο βουλευτής-γιατρός Μ. Σαλμάς υπέγραψε 550 παραπεμπτικά για εξέταση αρθροσκόπησης σε συστεγαζόμενο με το ιατρείο του ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ζημιώνοντας το Δημόσιο 825.000 ευρώ. Μήνυση Σαλμά κατά του Π. Πολάκη», γράφει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρωτοφανής διακοπή στο ΣτΕ
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, “απροσδόκητη κατάληξη είχε χθες η πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με αντικείμενο τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Διακόπηκε πριν καλά ξεκινήσει, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Νίκο Σακελλαρίου να ανακοινώνει ότι η διάσκεψη ματαιώνεται «λόγω του κλίματος που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις προς την έκβασή της»”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Διευρύνεται το κατηγορητήριο για τα 45άρια
«Διευρύνεται το κατηγορητήριο για τους αδελφούς Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη στην υπόθεση με τα "45άρια", ενώ περιλαμβάνει και τον πρώην γενικό γραμματέα της νομαρχίας για συμβάσεις έργου που είχαν γίνει την ίδια περίοδο. Με συμπληρωματική πρόταση που δημοσιεύθηκε χθες, ο εισαγγελέας ζήτησε την παραπομπή των δύο αδελφών επιπλέον για ηθική αυτουργία σε απιστία που καλύπτει όλα τα έργα των 45.000 ευρώ που ανατέθηκαν απευθείας, ζημιώνοντας τη νομαρχία με ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Συντροφικά υπουργικά καρφώματα
Η εφημερίδα τονίζει: «Γκρίνιες, ειρωνείες, χλευασμοί και βαριές κουβέντες · Τέσσερις ομάδες στο περιβάλλον του Τσίπρα · Ο ρόλος των Παππά, Τσακαλώτου, Δραγασάκη και Κουμουνδούρου · Ένταση για τις άδειες, τα θρησκευτικά και τη... σοσιαλδημοκρατία · Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο συνέδριο • Τι θα γίνει στον ανασχηματισμό που θα ακολουθήσει - Ολοι εναντίον όλων: Ευκλείδης ΤσακαΛωιος, Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πάρτε τα σπίτια μας
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «πάνω από 15.000 αιτήσει έχουν υποβληθεί στα μεγάλα Ειρηνοδικεία της χώρας, προκειμένου οι νέοι να αποποιηθούν ακίνητα μικρής και μεγάλης αξίας που κληρονομούν από τους γονείς και τους συγγενείς τους, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις προς το κράτος, δηλαδή την Εφορία, τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ.».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ναρκοπέδιο για τους εργαζόμενους το πόρισμα των «ειδικών»
Όπως γράφει η εφημερίδα «σε ναρκοπέδιο για τους εργαζόμενους αναδεικνύεται το πόρισμα της «Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» για τα Εργασιακά, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Εργασίας να το φτιασιδώσει και να του προσδώσει χαρακτηριστικά που δεν έχει. Χτες, ο Γ. Κατρούγκαλος παρουσίασε αποσπάσματα μόνο του πορίσματος (στην ελληνική μετάφραση), από τα οποία επιβεβαιώνεται ότι το πόνημα των «ειδικών» είναι στην πραγματικότητα όπλο στα χέρια της εργοδοσίας να επιβάλλει μισθούς και συμβάσεις που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρήσεων και την περίφημη καπιταλιστική ανάπτυξη».

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ανασχηματισμός και στροφή στο κέντρο
«Σαρωτικές αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος αποκάλυψε σε συνεργάτες του, ότι ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί όταν κλείσει η αξιολόγηση και λήξει οριστικά το ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες», γράφει η εφημερίδα.

TA NEA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Μπούμερανγκ
Όπως τονίζει η εφημερίδα «στο τραπέζι της Λαγκάρντ και του Σόιμπλε, με την Ελλάδα απούσα, θα αποφασιστούν η ρύθμιση του χρέους και η παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την επιστροφή του να κάνει η Γερμανία την ύψιστη «χάρη», μια άμεση απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους. Τα στοιχήματα για το τι θα γίνει τελικά είναι σχεδόν 50-50 αυτή τη στιγμή. Η κόντρα μπορεί να ανάψει σπινθήρα και να πυρπολήσει τα ελληνικά κυβερνητικά όνειρα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρωτοποριακή επέμβαση κόντρα στον καρκίνο στη Θεσσαλονίκη
Όπως γράφει η εφημερίδα, «πρωτοποριακή ρομποτική θωρακοκοιλιακή οισοφαγεκτομή, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από τη χειρουργική ομάδα του Δρ. Χάρη Κωνσταντινίδη, Διευθυντή του Τμήματος ρομποτικής γενικής χειρουργικής. «Για πρώτη φορά σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αποκλειστικά στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία ρομποτική επέμβαση στην κοιλιά και στο θώρακα», δήλωσε στον «Τ.Θ.», ο δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης».

ESPRESSO: Στο WC 40”
«Μπαράζ αποκαλύψεων για παραβιάσεις στον έλεγχο όσων βρέθηκαν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου και νομικός σύμβουλος των σταθμών Alpha και Star Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει και την Τετάρτη θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου», τονίζει η εφημερίδα.

FREDDO: Κολαστήριο το Δρομοκαΐτειο
«Αρκεί μόνο να μπεις σε ένα από τα κτίρια-«δωρεές» των ευεργετών. Εκεί τα βογκητά των ανθρώπων ξυπνάνε σκηνές από ταινίες τρόμου και εικόνες ασθενών με δεμένα πόδια ακινητοποιούν το μυαλό σου, σε σημείο που να βαραίνεις και να νομίζεις πως τρελαίνεσαι εσύ», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Ποιοι έφαγαν τα 15 εκ. ευρώ από το μαύρο Ταμείο του ΠΑΣΟΚ επί Γιωργάκη
Φυσικά δε λέει ονόματα η εφημερίδα, αλλά υπογραμμίζει: «Η δικαστική έρευνα διευρύνεται προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εντοπιστούν: Ποιοι έδωσαν το τεράστιο αυτό ποσό σε μετρητά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μήπως τα 15 αυτά εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από μίζες ή από άλλες... παράνομες δραστηριότητες: Ποιοι πήραν αυτά τα 15 εκατομμύρια ευρώ και τι τα έκαναν».

PRESS TIME: Ραντεβού σε νοσοκομείο 7 μήνες μετά
Όπως τονίζει η εφημερίδα «οι ασφαλισμένοι οδηγούνται οε μια απίστευτη ταλαιπωρία ψάχνοντας να βρουν διαθέσιμο ραντεβού στο νοσοκομείο, ή με τον γιατρό που επιθυμούν. Γιατί διαθέσιμα ραντεβού για δωρεάν εξέταση δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά. Και, αν σκεφτεί κανείς ότι η ιατρική πρόληψη σώζει ζωές και εξοικονομεί δισεκατομμύρια ευρώ από το σύστημα δημόσιας υγείας μπορεί να καταλάβει ότι, τελικά, το έγκλημα που συντελείται, είναι διπλό...»

STAR PRESS: Προφητείες για το Αιγαίο: Τι θα γίνει και πότε
Η εφημερίδα δημοσιεύει διάφορα λεχθέντα από τον Άγιο Παΐσιο και άλλους μοναχούς.

THESSNEWS:  TV, Κόμμα ;

Η εφημερίδα αναφέρεται στον Ιβάν Σαββίδη και γράφει: «Αυτό που συνέβη χτες στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είναι από τα απίστευτα, αλλά το έκανε και πάλι ο Ιβάν Σαββίδης! Δόθηκε εντολή από νωρίς να είναι σε ετοιμότητα οι υπάλληλοι της εφορίας, γιατί εκτός ωραρίου θα πρέπει να περιμένουν την κατάθεση ενός σημαντικού ποσού. Ειδοποιήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και έτσι μετά τις 3 μμ, όλοι περίμεναν τον Ιβάν Σαββίδη, αφού έμαθαν ότι θα κατέθετε την επιταγή 20,5 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην προκαταβολή της συμφωνίας για την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας». Προσθέτει ότι την επιταγή την έφερε ένας κύριος με μηχανάκι.