Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχουν ωραίες, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, αλλά δεν έχουν ούτε ευρώ, για να τις υλοποιήσουν. Κάποιοι στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνουν να βρουν τα πρώτα –απαραίτητα- χρήματα. Πώς;


Η offline πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης του FEAST προσκαλεί τη δημιουργική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, να υποβάλλει προτάσεις για την επόμενη διοργάνωσή του και να διεκδικήσουν την κοινωνική χρηματοδότηση του FEAST Thessaloniki.

Τι είναι το FEAST;
Είναι ένα κάλεσμα σε ένα ανοιχτό, δημόσιο δείπνο, που σκοπό έχει να ενεργοποιήσει και να καθιερώσει μία νέα διαδικασία χρηματοδότησης δημιουργικών projects και καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, σε επίπεδο κοινότητας με την μέθοδο της χρηματοδότησης από το πλήθος ή αλλιώς crowdfunding όπως είναι ευρύτερα γνωστό στα αγγλικά.

Πως λειτουργεί;
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνεται ένα δείπνο όπου παρουσιάζονται 4-5 projects που αναζητούν μικροχρηματοδότηση. Το κοινό, με μία δωρεά 10 €, δικαιούται τη συμμετοχή του στο δείπνο και μία ψήφο. Οι δημιουργοί έχουν 10’ για να παρουσιάσουν το project τους στο κοινό. Στο τέλος της βραδιάς (μετά τις παρουσιάσεις & κατά τη διάρκεια του δείπνου) το κοινό ψηφίζει την ιδέα που προτιμά και ο νικητής παίρνει τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο δείπνο από τις δωρεές των 10€.
Η ζητούμενη χρηματοδότηση είναι συνήθως χαμηλή αλλά χρήσιμη ώστε να πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα του project ή της επιχείρησης.

Ποιος μπορεί να παρουσιάσει και να ζητήσει χρηματοδότηση στο FEAST;
Οι οργανωτές καλούν όλη τη δημιουργική κοινότητα να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του FEAST http://feastgreece.wix.com/feastgreece, να ενημερωθεί για τη διαδικασία σύμφωνα με τις οδηγίες και όσοι το επιθυμούν, να συμπληρώσουν τη φόρμα υποβολής, ώστε να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση για το project τους.
Το Open Call για την επόμενη έκδοση του FEAST Thessaloniki θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Το FEAST μέχρι σήμερα
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήθεί 6 FEAST στη Θεσσαλονίκη και 2 FEAST στην Αθήνα.
Συνολικά έχουν υποβληθεί 56 projects, παρουσιάστηκαν 36 προτάσεις, συγκεντρώθηκαν πάνω από 8.000€ και το κοινό που παρακολούθησε τις δράσεις και χρηματοδότησε τις νικήτριες προτάσεις ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.

FEAST Media Kit: http://bit.ly/1MsUxJk


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αργυρώ Μπαράτα, στα τηλέφωνα 2311284583 και 6945903959 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση feastingreece@gmail.com.