ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 20/10/2016._ Ένα εργαστήριο για την παρασκευή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ναρκωτικού που πουλιέται στις «πιάτσες» των τοξικομανών με το όνομα «σίσα», ανακάλυψαν στην Κυψέλη της Αθήνας, αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη.


Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν συλλάβει προ ημερών, τοξικομανή ο οποίος είχε στην κατοχή του «σίσα». Από την προανάκριση προέκυψε πως το χημικό ναρκωτικό παράγουν, στο σπίτι τους, στην Κυψέλη, ένα ζευγάρι 40χρονων αλλοδαπών που είχαν φέρει την... τεχνογνωσία από το εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση και συνέλαβαν, στο σπίτι - παρασκευαστήριο το 40χρονο ζευγάρι. Μέσα στο παρασκευαστήριο της Κυψέλης βρέθηκαν 65 μικροδέματα και ένα μεγαλύτερο δέμα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικού βάρους 81,1 γραμμαρίων,  72,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης σε υγρή μορφή, εμπλουτισμένη με διαλυτικό υγρό, 12 μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 35,8 γραμμαρίων, όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την παρασκευή της «σίσα», πλήθος νάιλον αεροστεγών συσκευασιών,  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας(έφερε στοιχεία άλλου ατόμου, πάνω στο οποίο είχε επικολληθεί φωτογραφία του 40χρονου) και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.