Μαγειρεύει η ΣΙΣΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Το πρασόρυζο σίγουρα, για τους περισσότερους, δεν είναι από τα αγαπημένα φαγητά ή από αυτά που περιμένεις πώς και πώς να φας.

Είναι όμως ένα από τα παραδοσιακά φαγητά της αστικής ελληνικής κουζίνας, ένα λαδερό, εύκολο, κλασικό χειμωνιάτικο πιάτο, που με τρία βασικά υλικά μπορεί κανείς να φτιάξει γρήγορα. Αν έχετε, λοιπόν, πράσα, άνηθο, ρύζι και φυσικά λεμόνι είστε έτοιμοι.

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλ.ρύζι (μακρύκοκο)
3-4 πράσα
2 κουτ.σ. άνηθο
2 κουτ.δυόσμο
1 κρεμμύδι
1000 ml ζωμό λαχανικών
1 λεμόνι
λάδι
αλάτι-πιπέρι



Πώς φτιάχνεται

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον δυόσμο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί ρίχνουμε και το πράσο, να σωταριστεί. 

Προσθέτουμε το ρύζι και σε 1-2 λεπτά ρίχνουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Προσέχουμε να μην μείνει χωρίς ζουμί και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. 

Σε 20 λεπτά περίπου, πρέπει να είναι έτοιμο. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε σκεπασμένο για κανένα δεκάλεπτο. Το σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο άνηθο και πιπέρι.

Από το foodmood.gr