Μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία και για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε τη χθεσινή επέτειο της συμπλήρωσης 42 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης. Και υπογράμμισε πως οι εκλογές είναι απαίτηση της κοινωνίας:


"Οι εκλογές είναι απαραίτητο να γίνουν. Η κοινωνία από κάτω επιβάλει κάτι τέτοιο, αφού έχει φθάσει στα όριά της", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη η παράταξη βρίσκεται σε «φάση άμεσης προσαρμογής στην κοινωνία».

«Προσπαθούμε να ανοίξουμε και να προσαρμοστούμε ως μία σύγχρονη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη, προοδευτική στηριζόμενη αποκλειστικά στους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να πάνε την Ελλάδα μπροστά» είπε ο κ. Καλαφάτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». 

Τόνισε πως η ΝΔ προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες πατώντας ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά στον χάρτη που σκιαγράφησε ο ιδρυτής του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διχάζει την κοινωνία, όπως είπε, η ΝΔ προσπαθεί να συνθέσει και να ενώσει τους Έλληνες.

Για την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε τη δημιουργία μητρώου πολιτικών στελεχών της ΝΔ, τόνισε πως μέσα από αυτή δίνεται η ευκαιρία σε οποιονδήποτε πολίτη νιώθει ότι οι αρχές και η ιδεολογία της παράταξης είναι κοντά σε αυτά που πιστεύει, να την πλησιάσει χωρίς να υπάρχουν κομματικά στεγανά. Αυτό είναι και το διαφορετικό που φέρνει στο πολιτικό σκηνικό, μια διαφορετική αντίληψη από τη λογική του «κομματικού σωλήνα».

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα του ΟΑΣΘ, το οποίο φαίνεται πως δεν έχει λυθεί οριστικά, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι "η λύση που δόθηκε για τον ΟΑΣΘ είναι προσωρινή. Το θέμα είναι καθαρά στα χέρια της κυβέρνησης για να το λύσει".