[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 17.10.2016._ Η οικονομική λαίλαπα που έρχεται στα εργασιακά, τα απόνερα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και το αφήγημα της δραχμής επιλέγονται, σήμερα, από τις περισσότερες εφημερίδες για τα πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Ζήστε με 400 ευρώ"
Η εφημερίδα γράφει ότι: " Κατώτατο μισθό που θα μοιάζει με χαρτζιλίκι (ειδικά για τους νέους) ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο, επαχθείς προϋποθέσεις για την προκήρυξη απεργιών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην καυτή ατζέντα των διαπραγματεύσεων που αρχίζουν (σε τεχνικό επίπεδο από σήμερα) μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών."

ΕΘΝΟΣ: " Με βούλα ΣτΕ το άνοιγμα λογαριασμών"
Η εφημερίδα σημειώνει: " Το Ανώτατο Δικαστήριο ανατρέπει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και επιτρέπει στις φορολογικές αρχές σαρωτικές έρευνες σε βάθος χρόνου. Κλήσεις της Εφορίας σε χιλιάδες φορολογουμένους που εντοπίστηκαν με αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και τραπεζικών λογαριασμών"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι νέοι πίνακες με τα όρια ηλικίας από 55 έως 63"
Η εφημερίδα γράφει ότι: " Ποιοί κλειδώνουν σύνταξη πριν από τα 67 αξιοποιώντας τα παράθυρα των μεταβατικών διατάξεων. Τι ισχύει για το δημόσιο, ΙΚΑ, ειδικά ταμεία επιστημόνων, ΔΕΚΟ, Τραπεζών, Τύπου και ΟΑΕΕ. Έως και 12 χρόνια νωρίτερα η συνταξιοδότηση για μητέρες για ανήλικο, οι ευκαιρίες εξόδου για δημόσιους υπαλλήλους"

ΕΣΤΙΑ: "Οι δυσαρμονίες για τον ΣΥΡΙΖΑ"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με τον κ. Τσίπρα να επανεκλέγεται στην προεδρία του κόμματος, ως μοναδικός υποψήφιος , με το σοβιετικού τύπου 93,54%".

Η ΑΥΓΗ: Η επίμονη Αριστερά"
Σύμφωνα με την εφημερίδα : "Με την Αριστερά μπροστά, για την Ελλάδα που μας αξίζει" ήταν τόσο το σύνθημα όσο και η - επί της ουσίας - απόφαση του συνεδρίου. Αποφασισμένοι εμφανίστηκαν οι σύνεδροι να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη με προγραμματικές επεξεργασίες αλλά και κριτικές παρεμβάσεις, στο πλάι της κυβέρνησης, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Κλίμα ενότητας και πλήρους συναίσθησης για τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τις αγωνίες των πολιτών επικράτησε στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: " Δραχμές με γαϊδουράκια"
Η εφημερίδα γράφει ότι: "Μπορείτε να τυπώσετε ξένα νομίσματα;". Αυτή η "αθώα" ερώτηση, που φέρεται να διατύπωσε ο Π. Λαφαζάνης σε Ρώσο τραπεζίτη πέρυσι το καλοκαίρι, είναι η αιτία της αφήγησης που μεταφέρεται στο βιβλίο Γάλλων δημοσιογράφων. Ο τραπεζίτης απάντησε θετικά προσθέτοντας ότι "τα μεταφέρουμε ακόμη και με γαϊδουράκια".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανακύκλωση τώρα με στρατηγική
«Την παροχή οικονομικών κινήτρων σε παραγωγούς και ομάδες πολιτών που επιδεικνύουν "πράσινη συμπεριφορά", την καθιέρωση τηλεφωνικής γραμμής για την ενημέρωση των Θεσσαλονικέων για όλα τα ρεύματα συλλογής αποβλήτων, την επέκταση των δράσεων σε βιβλία, ρούχα, υφάσματα και παιχνίδια, καθώς και την εφαρμογή προγραμμάτων κομποστοποίησης σε παιδικούς σταθμούς και σχολικές μονάδες προβλέπει μεταξύ των άλλων ο σχεδιασμός της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη στον τομέα της ανακύκλωσης», λέει η εφημερίδα για την επιστροφή του τρόπου ανακύκλωσης ανά είδος, όπως γινόταν επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου.

ΤΑ ΝΕΑ: "Οι 53 αποχρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Η πανηγυρική επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η προφανής εξέλιξη, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στους εσωτερικούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται μετά το Συνέδριο. Η εικόνα θα ολοκληρωθεί ασφαλώς μετά την καταγραφή που θα προκύψει από την ανάλυση της νέας Κεντρικής Επιτροπής και τις συμμαχίες των τάσεων που θα παίξουν ρόλο στο μέλλον"

ESPRESSO: Απάτη διαστημική με κληρονομιές
«Έλληνας επιχειρηματίας έχασε 350.000 ευρώ και δημόσιος υπάλληλος 150.000 ευρώ! Έφαγαν το παραμύθι τον «τραπεζίτη» με τα αζήτητα εκατομμύρια του... αστροναύτη του Κολούμπια», γράφει η εφημερίδα για τη γνωστή διαδικτυακή απάτη.

FREDDO: Αγωνία για τα Ρίχτερ
Η εφημερίδα αναφέρεται στη σεισμική ακολουθία των Ιωαννίνων.

Kontra News: " Κυβέρνηση 15 υπουργών φτιάξε, Αλέξη"
Σύμφωνα με την εφημερίδα: Μόνοι τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ζητούσαν από τον Αλέξη, η νέα κυβέρνηση που θα φτιάξει να είναι ολιγομελής"

STAR PRESS: Καλόγρια κλέφτηκε με 27χρονο υδραυλικό
Η εφημερίδα αναφέρεται σε περιστατικό που έγινε στην Πελοπόννησο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ανάκαμψη προϋπόθεση για λύση στα κόκκινα δάνεια"

Η εφημερίδα τονίζει ότι: Την "πικρή αλήθεια", ότι χωρίς ανάκαμψη και ενίσχυση του κλίματος στην οικονομία δεν θα υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, δείχνει η εξέλιξη των επισφαλειών από το τέλος του 2008 και έως σήμερα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]