ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 27/10/2016._ Με αρκετά καλή διάθεση, παρά την ταλαιπωρία από το πολύωρο ταξίδι, εμφανίστηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο βραζιλιάνος Ντάντε Άμαραλ, κατά την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη.


Ο βραζιλιάνος αθλητής, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, περίπου στις 13:30, όπου τον υποδέχτηκε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Αχιλλέας Τζίκας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο PAOK Sports Arena, όπου είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στους χώρους του γηπέδου, το οποίο, όπως δήλωσε, του ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τη ομάδα του ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενος στον Παναθηναϊκό.

Ακολούθησε η παρουσίασή του στην συνέντευξη τύπου κατά την οποία μίλησαν ο Πρόεδρος του ΤΑΠ κ. Αντώνης Τσαλόπουλος, ο προπονητής του δικεφάλου κ. Γιάννης Καλμαζίδης και φυσικά ο Ντάντε Άμαραλ.



Ντάντε: Δεν είμαι ο Μέσι του βόλεϊ, είμαι ο... Νεϊμάρ!

«Είναι τιμή μου να παίζω στον πρωταθλητή Ελλάδας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την υποδοχή. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δεν έχει μόνο έξι βασικούς καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι με την εμπειρία μου θα βοηθήσω στην εξέλιξη της ομάδας», δήλωσε ο Ντάντε. Και πρόσθεσε:

«Ήρθα εδώ για να βοηθήσω να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη θέλουμε να πάρoυμε εμπειρίες και να κάνουμε ένα βήμα ακόμη. Ο προπονητής μου με απεκάλεσε... Μέσι του Βόλεϊ. Χαίρομαι που ο προπονητής μου εκτιμάει τα όσα έχω κάνει στο άθλημα.Θα έλεγα Νεϊμάρ γιατί ο Μέσι είναι Αργεντίνος! Όσο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, θα δώσω Το μέγιστο του εαυτού μου για να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου με αυτή τους την κίνηση. Θα παίξω όσο το δυνατόν καλύτερο βόλεϊ μπορώ για να τους δώσω χαρά».



 O πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ Αντώνης Τσαλόπουλος τόνισε: «Άλλο ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πέρσι με έναν εξίσου μεγάλο αθλητή τον Ντέιβιντ Λι, φέτος τον Ντάντε Αμαράλ που μαζί με τους άλλους αστέρες που έχει η ομάδα μας. Υποδεχόμαστε τον άνθρωπο θρύλο. Τον Μέσι του αθλήματος, όπως είπε κ ο Γ. Καλμαζίδης για να με πείσει. Τώρα είναι όλα στα χέρια του προπονητή. Καλωσορίζω τον Ντάντε και του εύχομαι πάνω από όλα υγεία γιατί οι τραυματισμοί μας έχουν πληγώσει τελευταία πολύ και να ζήσει όλα αυτά που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δύο χρονιές μαζί μας. Ευχαριστώ τους 1020 φιλάθλους που μας στήριξαν. Να βάλουμε στόχο τα 1500. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια σπάει ρεκόρ».

O προπονητής του Δικεφάλου Γιάννης Καλμαζίδης επισήμανε: «Οπως είπε και ο πρόεδρος προσπαθούμε να φέρουμε στην ομάδα μεγάλους αθλητές. Και φέτος είναι οι στόχοι μας υψηλοί. Έγινε μια μεγάλη προσθήκη με τον Ντάντε, που είναι μια μεγάλη βοήθεια για την ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε μια παράδοση και μια ομάδα με σταθερότητα. Να φτιάξουμε μια ομάδα από όλους τους αστέρες και μονάδες που έχουμε. Είναι κάτι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε μια σκληρή ομάδα θα είμαστε. Αυτό μπορώ να υποσχεθώ. Καθημερινά θα προσπαθούμε. Στο τέλος θα δείξει πόσο ψηλά θα φτάσουμε».