ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 18/10/2016._ Τρεις προπονητές "φαγώθηκαν" σήμερα, άλλοι απηυδισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα τους κι άλλοι... έκπληκτοι!


Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο Ν. Παπαδόπουλος, ως τώρα προπονητής του Ηρακλή -ο μόνος από τους τρεις για τον οποίο ο όρος "φαγώθηκε" δεν είναι σωστός. Ήταν ο άνθρωπος που, όχι απλά, έβαλε πλάτη, αλλά και στήθη και χέρια και ό,τι χρειάστηκε, για να κρατήσει τον Ηρακλή σε ένα επίπεδο. Δεν άντεξε άλλο ο άνθρωπος και, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, δήλωσε ανοικτά, μετά το παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του στη διοίκηση -ή σε ό,τι θυμίζει κάτι τέτοιο στον ταλαίπωρο, με τα διοικητικά, Ηρακλή. Μέσα στη νυχτιά, μεσάνυχτα και κάτι, η διοίκηση έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας πως δεν κάνει δεκτή την παραίτηση, αλλά ο Παπαδόπουλος επέμεινε και, σήμερα, επισημοποιήθηκε η παραίτησή του...

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή δήλωσή του: «Έχω πάρει μια απόφαση εδώ και καιρό, αλλά προσπάθησα να το κρατήσω μακριά από την ομάδα. Κάποια στιγμή όμως σκας! Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι έχουμε χάσει τον σεβασμό μας, την αξιοπρέπεια μας σε πολλά πράγματα. Πίστευα ότι κάποιοι άνθρωποι που ήρθαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Αναρωτιέμαι πως μέσα σε εφτά μήνες από εκεί που μας αποθέωναν φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ο Ηρακλής είναι κομμάτι από την ζωή μου. Εύχομαι να  γυρίσω κάτω από καλύτερες συνθήκες. Εξακολουθώ να πιστεύω στους παίκτες μου, πως θα αντιστρέψουν το κλίμα και θα καταφέρουν να βγάλουν την ομάδα από την δύσκολη θέση», υπογράμμισε.

Ειδική αναφορά στην αποχώρηση του Παπαδόπουλου έκανε, με ανακοίνωσή της, η Αυτόνομη Θύρα 10: "Αξίζει όσο λίγοι τον σεβασμό μας και θεωρούμε απαραίτητο να του τον εκφράσουμε δημόσια… Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ακόμα και τη στιγμή που αποχωρεί, βοηθά τον Ηρακλή, καταδεικνύοντας το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα το οποίο δεν είναι άλλο από τα λαμόγια που παριστάνουν τους διοικούντες", τονίζει στην ανακοίνωση. Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα παιδιά της ΑΘ10 ήταν πάντα κατά της προσωπολατρίας, κάτι που ανεβάζει, ακόμη περισσότερο, την προσφορά του Ν. Παπαδόπουλου στον Ηρακλή.

Οι... ξαφνιασμένοι

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Κετσπάγια. Η ΑΕΚ νίκησε μέσα στην AEL ARENA, γήπεδο όπου δεν νίκησε ο Ολυμπιακός και θα κακοπεράσουν όλοι οι μεγάλοι. Ο Γεωργιανός τεχνικός, παρά τη νίκη, σε επικοινωνία που είχε με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στα Σπάτα, ενημερώθηκε για την απόφαση της διοίκησης να λύσει το συμβόλαιο που έχει μαζί του. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ήθελαν την Κυπριακή Ανόρθωση να θέλει τον Κετσπάγια πίσω στη Μαρτυρική Μεγαλόνησο...

Όσο για τον Αργύρη Πεδουλάκη, αυτός αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε στο ΣΕΦ από τον αιώνιο αντίπαλο, έκανε δηλώσεις κατά των παικτών και, σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Έλληνας τεχνικός αρνήθηκε να έρθει προπονητής από το NBA, που θα στελέχωνε το τεχνικό τιμ. Ο προπονητής προσεγγίστηκε, φέρεται να έκλεισε και ο Πεδουλάκης παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή, έπειτα από τη διαφωνία που είχε με τους ανθρώπους της διοίκησης.

Ποιοι έρχονται

Ο Ηρακλής θα πορευθεί με τον Γιάννη Αμανατίδη -ίσως και μέχρι το τέλος! «Από αύριο θα αναλάβει ο κ. Γιάννης Αμανατίδης μέχρι να βρούμε μια οριστική λύση. Δεν μπορώ να σας πω αν θα είναι μόνιμος. Έχει εμπειρία με 350 παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καγιούλης, από πλευράς διοίκησης.

Νέος προπονητής στην ΑΕΚ θα είναι ο Ζοσέ Μοράις, επι χρόνια βοηθός του Ζοσέ Μουρίνιο σε Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ, Ρεάλ που πέρσι δοκίμασε ως πρώτος προπονητής στην Τούρκικη  Αντάλιασπορ. Φέτος τα πράγματα δεν ξεκίνησαν το ίδιο καλά με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να απομακρύνουν τον Πορτογάλο πριν από ένα περίπου μήνα.