[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αφιέρωμα στον Ηλία Σπυρόπουλο από τον «Φιλόλογο»


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 31/10/2016._ Αφιέρωμα στον φιλόλογο Ηλία Σπυρόπουλο θα γίνει, σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ.  στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης .


Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλολογικά Βραδινά» του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής «Ο Φιλόλογος».

Για το έργο και την προσφορά του Ηλία Σπυρόπουλου θα μιλήσουν ο  Γιώργος Ιγνατιάδης,  πρώην Σχολικός Σύμβουλος,  ο Διονύσης Τάνης, πρώην Σχολικός Σύμβουλος, και ο  Αναστάσιος Στέφος, πρώην Σχολικός Σύμβουλος, πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Την εκδήλωση θα συντονίζει  ο  Γιάννης Τζανής.

Βιογραφικό του Ηλία Σπυρόπουλου

Ο Ηλίας Σπυρόπουλος σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. (το 1966), στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και την Ecole Pratique des Itautes Etudes του Παρισιού.

Ανακηρύχτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης το 1973.

Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επί είκοσι περίπου χρόνια, με μια πολύχρονη διακοπή, από το 1968 και μετά, οπότε απολύθηκε από το δικτατορικό καθεστώς.

Με την ίδρυση του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμορφώσεως (1976), διορίστηκε Σύμβουλος, αργότερα, (1984), Πρόεδρος του Τμήματος Μέσης Εκπαιδεύσεως και, στη συνέχεια, Πρόεδρος του αντίστοιχου τμήματος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Με τις ιδιότητες του αυτές χειρίστηκε κυρίως τα θέματα της αναμόρφωσης των προγραμμάτων, των διδακτικών βιβλίων και της μεθόδου διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και των κειμένων νεοελληνικής λογοτεχνίας στη Μέση Εκπαίδευση, όπως και της επιμόρφωσης του διδακτικού προσωπικού της (ως συντονιστής σεμιναρίων σε πανελλήνια κλίμακα και Διευθυντής της Σχολής Επιμορφώσεως Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης - ΣΕΛΜΕ Αθηνών) και υπήρξε ο εισηγητής της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα Γυμνάσια.


Διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος Συμβουλίων και Επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωπός του για θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού στην UNESCO, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση και την Κύπρο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]