[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδωνΤα θρησκευτικά και... η ιστορία επιλέγονται από τις περισσότερες εφημερίδες σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, για να γίνουν πρωτοσέλιδο θέμα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λοβοτομή για την Ιστορία. Στο...αριστερό μπλέντερ και ο βασιλιάς Αλέξανδρος!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "αφαίρεσαν από τη διδακτέα ύλη όλα τα κεφάλαια που κάνουν υπερήφανους τους Έλληνες μαθητές. Συνοπτική διδασκαλία χωρίς εξέταση για Κυκλαδικό, Μινωικό, Μυκηναϊκό πολιτισμό, τη σημασία των Περσικών Πολέμων, τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, τον Φίλιππο Β' και το οικουμενικό κράτος του μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη".

ΕΘΝΟΣ: "Δηλώστε και σώστε τα μισά".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι τα τέλη του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων που έχουν αποκρυβεί. Παράλληλα θα νομοθετηθεί η αξιοποίηση υπέρ του κοινωνικού συνόλου των κονδυλίων και των ακινήτων που έχουν δεσμευθεί από εγκληματικές ενέργειες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκκλησία, δικαστές και Ερντογάν...ρίχνουν τον Τσίπρα
«Ο Πρωθυπουργός κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Έβαλε απέναντι του όλους τους Θεσμούς, ενώ τρέμει στην ιδέα και μόνο της τουρκικής προβοκάτσιας στο Αιγαίο», “εξηγεί” η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκτός ελέγχου ο εμφύλιος στη Δικαιοσύνη".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στη δίνη μιας βαθιάς θεσμικής κρίσης βρίσκεται το Συμβούλιο της Επικρατείας: Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπως δυστυχώς ...προφητικά έγραψε την Παρασκευή ο "Ε.Τ.", εξελίσσεται όχι μόνον σε πολιτικό αλλά και σε δικαστικό "Βατερλώ" δημιουργώντας....χάσμα στους κόλπους των λειτουργών της Θέμιδος το οποίο είναι αμφίβολο αν μπορεί να "γεφυρωθεί", φαντάζει δε ικανό να ανοίξει ανεπανόρθωτες πληγές στο κύρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας".

ΕΣΤΙΑ: "Το νέο κύμα "αγανακτισμένων".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις παρούσες συνθήκες, και μέσα στο περιβάλλον αυτό, η Ελλάς στον τομέα των πλειστηριασμών ακινήτων, μετά την κατάσχεση, αρχίζει να κινείται στους εφιαλτικούς ρυθμούς της Ισπανίας. Ένα νέο, δεύτερο κίνημα αγανακτισμένων, πολύ πιο επίμονο και απελπισμένο από το πρώτο, είναι προ των πυλών..."

Η ΑΥΓΗ: "Καταλλαγή για το θρησκευτικά".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "βήμα εκτόνωσης και αποκατάστασης των σχέσεων διαλόγου μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, παρουσία του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου, Παιδείας Ν. Φίλη και αντιπροσωπείας της Ιεράς Συνόδου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αλλάζει τροπάριο".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τακτική υποχώρηση από τον αρχιεπίσκοπο στις κρίσιμες συνομιλίες με την κυβέρνηση. Ο προκαθήμενος, συνοδευόμενος από τρεις "σκληρούς" μητροπολίτες, απέδωσε σε "παρεξήγηση" τη σφοδρή σύγκρουση με αφορμή το μάθημα των θρησκευτικών. Κανονικά θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας. Πώς και γιατί άλλαξαν τα πρόσωπα του περιβάλλοντος του επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ισχυροί κραδασμοί στο ΣτΕ".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κραδασμούς στους κόλπους της Δικαιοσύνης, που όμοιοί τους δεν έχουν σημειωθεί ποτέ στο παρελθόν, προκάλεσε η χθεσινή ηχηρή παραίτηση δύο αντιπροέδρων τους Συμβουλίου της Επικρατείας, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Χρήστου Ράμμου από την Ένωση Δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Φράγμα δημάρχων στην ιδιωτικοποίηση του νερού
«Να συνδράμουν στην προσπάθεια να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας καλεί την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολίτες και τα κινήματα η διοίκηση της ΕΥΑΘ. Μάλιστα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Γιάννης Κρεστενίτης, απευθυνόμενος στους δημάρχους, υποστήριξε ότι ο κίνδυνος της ιδιωτικοποίησης δεν έχει απομακρυνθεί», γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Μας αρπάζουν τα σπίτια
Η εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα των πλειστηριασμών, ρίχνοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στον "πάτο" οι μισθοί. "Αδειανό πουκάμισο" οι κλαδικές Συμβάσεις".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αν οι προτάσεις της Επιτροπής υλοποιούνταν με τα σημερινά δεδομένα, όσοι δεν έχουν εργασιακή εμπειρία θα αμείβονταν με κατώτερο μισθό μικρότερο κι από αυτόν που ισχύει για τους κάτω των 25 ετών (511 ευρώ μεικτά)! Με τις εξαιρέσεις που προτείνει η Επιτροπή, η επεκτασιμότητα των κλαδικών Συμβάσεων και η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης μετατρέπονται σε "πουκάμισο αδειανό," για τους εργαζόμενους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αφορισμοί (;) και συμβιβασμοί".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκατέρωθεν συμβιβασμούς έφερε για Κυβέρνηση και Εκκλησία το ραντεβού κορυφής, εν μέσω κλυδωνισμών στις σχέσεις τους, στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι ενώ οι δύο πλευρές εμφανίζονταν πριν από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση αμετακίνητες με αιχμή το μάθημα των Θρησκευτικών συμφώνησαν να ξεκινήσουν από νέα αφετηρία τον μεταξύ τους διάλογο με στόχο να αμβλυνθούν οι αντιπαραθέσεις".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η συμμαχία των ..."άλλα αντ' άλλων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "εκρηκτικό έχει γίνει το πολιτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα, καθώς- στο φόντο των τηλεοπτικών αδειών- έχει διαμορφωθεί μια πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ της κυβέρνησης και ενός αντιπολιτευτικού μετώπου το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο κόμματα της αντιπολίτευσης και τα λειτουργούντα κανάλια, αλλά και άλλους παράγοντες, με επιφανέστερο εκπρόσωπο τον ΣΕΒ".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δήμοι και πολίτες να προστατεύσουν το νερό
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), Γιάννης Κρεστενίτης, μίλησε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) που ασχολήθηκε με το θέμα της ΕΥΑΘ» και ζήτησε τη βοήθεια των δημάρχων.

ESPRESSO:  Φωτο-σοκ: Τι βρήκε η αστυνομία στο υπόγειο όπου μαρτύρησε η Άννυ
«Ο 28χρονος Σάββας (Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ) «πάγωσε» την αίθουσα περιγράφοντας (με εξαιρετική ψυχραιμία) όσα έγιναν στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα μεταξύ 9 και 13 Απριλίου του 2015, συγκεκριμένα πώς έκοβε την κόρη του για 72 ώρες, κάνοντας παράλληλα χρήση ναρκωτικών», γράφει η αστυνομία.

KONTRANEWS: "Πραξικόπημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας πήγαν να στήσουν οι χρεοκοπημένοι καναλάρχες".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μπούμερανγκ για τη ΝΔ κατέληξε το πραξικόπημα που πήγε να στήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μαζί με τους διαπλεκόμενους καναλάρχες προκειμένου να ακυρώσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που έφεραν έσοδα 255 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία".

STAR PRESS: Ανατροπή! Στην Κω για εξηγήσεις ο παππούς του Μπεν
«Λίγες ώρες μετά την κατεδάφιση του δωματίου, που χτίστηκε μερικούς μήνες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, οι Βρετανοί αστυνομικοί ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους πως ο Έντι Νίνταμ κλήθηκε για να εξηγήσει πότε ακριβώς και γιατί επέκτεινε το σπίτι τηε αγροικίας. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 86χρονοε φοβάται ότι μπορεί, χτίζοντας ο ίδιος τα θεμέλια μέρους της αγροικίας, να κάλυψε το σημείο που είτε ο μικρός είχε καταπλακωθεί από μπάζα είτε η σορός του μεταφέρθηκε αργότερα εκεί, προκειμένου να καλυφθεί από τσιμέντο», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κίτρινη" κάρτα από Ρέγκλινγκ".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "θέμα απροθυμίας από την πλευρά κάποιων υπουργών της κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος θέτουν ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό σαφέστατο μήνυμα στον πρωθυπουργό. Προχθές ήταν ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενώ χθες τη "σκυτάλη" πήρε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ".


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]