ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14/10/2016._ Πατέρας, γιος και φίλος τους είχαν οργανώσει τη… δική τους επιχείρηση «διευκόλυνσης» παράνομων μεταναστών. Έπαιρναν από 150 ευρώ, για να τους μεταφέρουν στα σύνορα.


Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, χθες (13-10-2016) το απόγευμα.  Πρόκειται για 60χρονο άντρα, τον 35χρονο γιό του κι έναν 59χρονο συνεργό τους.

Οι τρεις εντοπίστηκαν στις περιοχές Αξιούπολης και Λιμνότοπου Κιλκίς να μεταφέρουν, με δύο διαφορετικά Ι.Χ. αυτοκίνητα(τα οδηγούσαν ο 60χρονος κι ο 59χρονος), τρεις Αφγανούς και έξι Ιρανούς. Τους είχαν πάρει από 150 ευρώ για να τους οδηγήσουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Μάλιστα, οι οδηγοί των Ι.Χ., προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο και να διαφύγουν τη σύλληψη, ανέπτυξαν ταχύτητα στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μεταφερόμενων αλλοδαπών –χωρίς, πάντως, να καταφέρουν να ξεφύγουν. 

Κατασχέθηκαν τα τρία παραπάνω οχήματα, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς και πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.


Σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.