Οι μεγάλες ανάγκες της Κεντρικής Μακεδονίας για ασθενοφόρα, δεν καλύφθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Παρόλα αυτά, το υπουργείο Υγείας... πανηγυρίζει! Αυτό καταγγέλλουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία.


Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, περιοχές της χώρας που έχουν μεγάλη ανάγκη από ασθενοφόρα δεν προβλέφθηκε να προμηθευτούν καινούρια, παρ’ ότι έγιναν σχετικοί διαγωνισμοί από τις Διοικητικές Περιφέρειες (μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ).

«Οι Περιφέρειες που δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα είναι της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας. Στις περιοχές αυτές κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% του στελεχιακού δυναμικού και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα νέα ασθενοφόρα που προμηθεύτηκαν οι περιοχές που εξυπηρετούν το 30% του πληθυσμού της χώρας, παρ’ ότι έγινε με πρωτοβουλία των Διοικητικών Περιφερειών και όχι της κυβέρνησης, παρ’ ότι παραμένουν ακινητοποιημένα από την έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Διακομιδή με... μπουλντόζα!

Κωμικοτραγικά είναι τα όσα περιγράφονται στην έκθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των διακομιδών ασθενών και στην λειτουργία του ΕΚΑΒ. Ακινητοποιημένα ασθενοφόρα λόγω μηχανικών βλαβών και ελλείψεων πληρωμάτων και διακομιδές με με μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες και αγροτικά οχήματα, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Φέτος, τον Σεπτέμβριο από το χωριό Κέδρα Ευρυτανίας, μια γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα υγείας, διεκομίσθει στην αρχή με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνέχισε μέσα στο κουβά μπουλντόζας (κλειστός ο δρόμος στο χωριό Περδικάκι) και μετά από οδύσσεια 10 ωρών έφθασε στο Κ.Υ. Χαλκιοπούλου.

"Τσίπρας - Πολάκης - Ξανθός το τρίο της συμφοράς"

Οι εργαζόμενοι σε ιδιαίτερα έντονο ύφος χαρακτηρίζουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «τρίο της συμφοράς» της Δημόσιας Υγείας, κατηγορώντας τους ότι διοργανώνουν φιέστες για τα εγκαίνια νέων ασθενοφόρων, ενώ οχήματα μένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και ελλείψεων πληρωμάτων.