ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 22/10/2016._ Με τον δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πιπεριά, τη φαρμακόγλωσσα και την Πουπού, την πονηρή αλεπού να δίνουν το «παρών», υποσχόμενοι ένα παραμυθένιο ταξίδι, παρουσιάστηκαν
 «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», το νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ-Helexpo, που ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου. 


Στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εγκαινίων του θεματικού πάρκου, συμμετείχε και ο άνθρωπος που δημιούργησε όλους αυτούς τους παιδικούς ήρωες, κ. Ευγένιος Τριβιζάς. 

«Τα παραμύθια είναι διαχρονικά, είναι για πάντα, όπως τα διαμάντια» τόνισε ο κορυφαίος συγγραφέας παραμυθιών, κ. Ευγένιος Τριβιζάς.Αναφερόμενος στο θεματικό πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», τόνισε πως οι συντελεστές κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να μετατρέψουν 2.000 τ.μ. σε μία όαση με καταρράκτες χαρτοπόλεμου και ηφαίστεια πυροτεχνημάτων. Δήλωσε δε εντυπωσιασμένος από την ευρηματικότητα και την εφευρετικότητά τους. Τόνισε επίσης πως προσπάθειες όπως αυτή μπορούν να δώσουν και στους μεγάλους το έναυσμα να καταλάβουν ότι το ασήμαντο μπορεί να είναι σημαντικό και το ευτελές μπορεί να είναι ανεκτίμητο, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια κοινωνία, όπως είχε γράψει ο Όσκαρ Ουάιλντ στο «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», όπου θα γνωρίζουμε την τιμή κάθε πράγματος, αλλά την αξία κανενός.



«Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» αποτελούν μια μοναδική συνεργασία με τον κοσμαγάπητο ποιητή παραμυθιών, που δημιούργησε ένα φαντασμαγορικό, θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο έχει αναπτυχθεί στο περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», που θα είναι ανοιχτοί για το κοινό μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017, έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, Έλληνα δημιουργού. Για την υλοποίηση του πάρκου έχουν υιοθετηθεί υψηλά εκπαιδευτικά στάνταρ και συνυπάρχει ο έντονος διαδραστικός, αλλά και ψυχαγωγικός χαρακτήρας.

Info
Η γενική είσοδος στους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά είναι 6 ευρώ, οι μαθητές πληρώνουν 5 ευρώ, ενώ η τιμή για μία τετραμελή οικογένεια είναι 18 ευρώ. Τα παιδιά έως 3 ετών θα εισέρχονται δωρεάν, ενώ έχει καθοριστεί ειδικό τιμολόγιο και για τους ανέργους, οι οποίοι κάθε Παρασκευή μπορούν να επισκέπτονται το πάρκο με 4 ευρώ και μαζί με τις οικογένειες τους με 12 ευρώ.
Το ωράριο λειτουργίας είναι από την Δευτέρα έως την Πέμπτη από τις 09:00-14:00, την Παρασκευή 09:00-14:00 & 18:00-21:00, το Σάββατο 11:00-19:00 και την Κυριακή 11:00-15:00.