ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7/10/2016._ Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο... Αλέξης Τσίπρας, πάει ο Γιάννης Μπουτάρης. Όπως ο πρωθυπουργός, έτσι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης οργανώνει ένα... to know us better, με τους συμβούλους της παράταξής του.


Η γευσιγνωσία μετά... μουσικής θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στο κτήμα του κυρ-Γιάννη, στο Γιαννακοχώρι Ημαθίας. Εκεί θα γίνει... μπάρμπεκιου πάρτι με κρασιά, κάτι σαν τη βραδιά του Μαξίμου, με θέα τον Εθνικό Κήπο... Κι όπως ο Αλέξης Τσίπρας οργάνωσε τη χθεσινή βραδιά στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο για.... μασάζ βουλευτών, έτσι κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σκοπεύει στο μασάζ των δημοτικών συμβούλων με διπλό στόχο: Πρώτα να κάμψει τις αντιρρήσεις κάποιων για την υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης (αυτήν τη φορά με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) κι έπειτα να "περάσει αναίμακτα" ο ανασχηματισμός που σχεδιάζει.

Το επιχείρημα του Μπουτάρη για τη δανειακή σύμβαση είναι πως... θα την ψηφίσει και η παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη. Ο... ξενοδόχος, όμως, στην περίπτωση, επιμένει: "Ζήτω που... καήκανε, αν δώσουν βάση στα λεγόμενα του δημάρχου για τη θέση της μείζονος", σχολίασε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης των "Εντάξει", μιλώντας για το θέμα, με συνάδελφό του της "Πρωτοβουλίας" στους διαδρόμους του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Το... δημαρχιακό μασάζ για το δάνειο θα πρέπει να ΄ναι ιδιαίτερα δυνατό, αφού δε συγκεντρώνονται με τίποτα τα 3/4 των δημοτικών συμβούλων για να "περάσει". Οι σύμβουλοι της "Ανοιχτής Πόλης" (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" (ΚΚΕ) φέρονται αποφασισμένοι να πουν το μεγάλο όχι κι αυτό σημαίνει ότι, χωρίς τις ψήφους των "Εντάξει", λίρας δεν... δίδομεν! Αν, μάλιστα, υπάρξουν διαρροές από τους συμβούλους της "Πρωτοβουλίας" του Μπουτάρη, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον δήμαρχο.

Ο δεύτερος λόγος του μπάρμπεκιου στο Γιαννακοχώρι είναι να... στρογγυλέψουν οι γωνίες στο θέμα του ανασχηματισμού που θέλει να προωθήσει ο δήμαρχος. Το μεγάλο αγκάθι ακούει στο όνομα Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ο δήμαρχος έχει εκφράσει την επιθυμία του να υπάρξει αλλαγή στο πρόσωπο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και, μάλιστα, διέρρευσε στον φιλικό Τύπο ότι υπάρχει προτίμηση στο πρόσωπο της Καλυψώς Γούλα, ως τώρα αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

Από την πλευρά του, ο Π. Αβραμόπουλος απάντησε πως "αν υπάρχει θέμα μομφής στο πρόσωπό του θα παραιτηθεί ενώπιον του σώματος", κάτι που μεταφράζεται ως έντονη δυσαρέσκεια στα όσα διέρρευσαν... Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Αβραμόπουλο να μην πηγαίνει στο μπάρμπεκιου στο Γιαννακοχώρι... 

Παρόμοιες είναι και οι προθέσεις και κάποιων άλλων συμβούλων. Έτσι, δεν αποκλείεται οι απουσίες να είναι... ηχηρότερες των παρουσιών. Όπως και να ΄χει... Κυριακή, κοντή γιορτή!