ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 20/10/2016._ Δεν ισχύουν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για προτάσεις εξαγοράς της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σουπερμάρκετ «Μασούτης», όπως υποστηρίζουν πηγές που πρόσκεινται στη βορειοελλαδίτικη αλυσίδα. 


Δημοσιεύματα τα τελευταία εικοσιτετράωρα έκαναν λόγο για εξαγορά της «Μασούτης» από τον ολλανδοβελγικό Όμιλο Ahold – Delhaize, ο οποίος έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω της «ΑΒ Βασιλόπουλος». 

Πηγές της αγοράς σύμφωνα με το insider.gr, υποστηρίζουν ότι οι φήμες για την εξαγορά αλυσίδων σουπερμάρκετ (είτε μεγάλων, είτε μικρότερων) φουντώνουν αυτή την εποχή, καθώς ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές για την νέα χρονιά και καθορίζονται οι τιμές. 

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», η οποία εφέτος συμπληρώνει 40 χρόνια στην αγορά, εμφάνισε πέρυσι τζίρο 751,66 εκατ. ευρώ, EBITDA 49,02 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 27,33 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους 20,31 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει περισσότερα από 260 καταστήματα. Το μερίδιο της στην αγορά πανελλαδικά βρίσκεται κοντά στο 12%, ενώ στη βόρεια Ελλάδα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης με μερίδιο 34%.