ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 19/10/2016._ Οι εξελίξεις στο ΣτΕ και η επίσκεψη Ομπάμα παίρνουν θέση πρώτου θέματος στα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Εκτός ελέγχου!"
Η εφημερίδα γράφει ότι: " Καρατομήθηκε η γεν. γραμματέας Κοινοτικών Πόρων επειδή κατηγόρησε την αν. υπουργό Εργασίας για "κακοδιαχείριση και περίεργες αναθέσεις". Εκρήξεις στην κυβέρνηση! Κάθε ημέρα και χειρότερα".

ΕΘΝΟΣ: " Πτωχεύσεις εξπρές με δεύτερη ευκαιρία"
Η εφημερίδα σημειώνει: "Οριστική απαλλαγή από τα χρέη εντός διετίας και δυνατότητα επιχειρηματικής επανεκκίνησης. Εξονυχιστικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ για να μπλοκάρουν οι δόλιες πτωχεύσεις. Φαστ-τρακ διαδικασίες για τη διάσωση επιχειρήσεων με "κούρεμα" οφειλών"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Δικαιοσύνη δεν... εκβιάζεται"
Η εφημερίδα γράφει ότι: " Η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας: Με ψήφους 16-9 ανέτρεψε τη γνώμη του εισηγητή και έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές των σταθμών. Σφοδρή επίθεση των Ένωσης Δικαστών για "μεθόδους" σπίλωσης που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα" μετά την "επίθεση" κατά ανώτατου δικαστή"

ΕΣΤΙΑ: "Απελύθη δημόσιος υπάλληλος
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι μια ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου, με κύρια αποστολή την "συλλογή, επεξεργασία, αξιολόγηση και πώληση" ειδήσεων και φωτογραφιών. Μια λανθασμένη απόδοσις των λεγομένων του Ταγίπ Ερντογάν στο ρεπορτάζ του ανταποκριτή του στην Άγκυρα αποτέλεσε την αιτία για την απόλυσή του.

Η ΑΥΓΗ: " Ουαί υμίν. Φαρισαίοι κομισταί"
Η εφημερίδα γράφει ότι "Εκπρόσωποι του χρεοκοπημένου συστήματος διαπλοκής επιτίθενται σε κυβέρνηση και "Αυγή", με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση του ΣτΕ και τον νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "ΑναΣτΕνάρια"
Η εφημερίδα γράφει ότι: " Ύστερα από θυελλώδη συνεδρίαση το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε αποδεκτές τις προσφυγές των καναλιών με ψήφους 16-9. Οι δικαστές θα μπουν το αμέσως επόμενο διάστημα στην ουσία, εξετάζοντας τη συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : "Έρχεται στην Αθήνα τον Νοέμβριο ο Ομπάμα"
Σύμφωνα με την εφημερίδα : " Την Ελλάδα θα επισκεφθεί στα μέσα Νοεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ευρώπη, ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του, τον επόμενο Ιανουάριο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αλλάζει χέρια για 2 εκατ. € η Μοδιάνο
Όπως τονίζει η εφημερίδα, «την "One Outlet Α.Ε." ανακήρυξε ως προτιμητέο επενδυτή για την παραδοσιακή αγορά της Θεσσαλονίκης το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Η εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις και η Notos, έδωσε οικονομική προσφορά 1,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1.250.000 ευρώ περισσότερα από την αποτίμηση του ακινήτου. Αντιδρώντας στην εξέλιξη ο πρόεδρος του ΕΕΘ, που είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου να συμμετάσχει στη διαδικασία, έκανε λόγο για "εξαιρετικά χαμηλό" μέγεθος επένδυσης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή την πρόταση των συνδικάτων"
Σύμφωνα με την εφημερίδα : "Την πρόταση νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και συνυπογράφεται έως τώρα από 513 συνδικαλιστικές οργανώσεις, κατέθεσε χθες στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ανταποκρινόμενη στο αίτημά τους"

ΤΑ ΝΕΑ: " Εκβιασμό Καταγγέλλουν οι Δικαστές"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: " "Η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο Τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άσκηση και περπάτημα «όπλα» ενάντια στο διαβήτη
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «νέα έρευνα έδειξε ότι το περπάτημα δέκα λεπτών μετά το φαγητό και η άσκηση για μόλις 21 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 ακόμη και κατά 25%. Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα τα οφέλη ήταν σημαντικά υψηλότερα για εκείνους τους ανθρώπους που έκαναν περισσότερη άσκηση. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης παγκόσμιας επιδημίας του διαβήτη τύπου 2».

ESPRESSO: Βατερλό για Τόλη και Άντζελα
««Χαστούκι» έριξε το Πρωτοδικείο της Αθήνας στην Άντζελα Γκερέκου, η οποία με αγωγή της διεκδικούσε περίπου 80.000 ευρώ από τον Δήμο Δημητσάνας και την Κοινότητα Ζάτουνας για διαμέρισμα στο Παλαιό Ψυχικό. Η πρώην βουλευτής και υφυπουργός Πολιτισμού είχε πλειοδοτήσει για την αγορά του ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, όμως στη συνέχεια ζήτησε επιστροφή χρημάτων», εξηγεί η εφημερίδα. Προσθέτει ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος καλείται να πληρώσει 9.000 ευρώ για κοινόχρηστα.

FREDDO: Γιατί σε εμάς Θεέ μου
Η εφημερίδα αναφέρεται σε περίπτωση εγκύου σε δίδυμα, που πέθανε λίγο πριν τη γέννα.

Kontra News: " Ο Αλέξης φέρνει τον Ομπάμα στην Αθήνα για το χρέος"
Σύμφωνα με την εφημερίδα: " Τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επιστράτευσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να βοηθήσει στη μάχη που δίνει η χώρα μας για τη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, που προκάλεσαν τα εφιαλτικά μνημόνια και οι καταστροφικές συνταγές των ξένων τοκογλύφων"

* Υπάρχει ακόμη μία εφημερίδα που αναφέρεται στο θέμα Παντελίδη κι άλλη μία που βλέπει να έρχεται αλλαγή πολιτεύματος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκτός εργασίας 21.400 κάτοχοι μεταπτυχιακού"
Η εφημερίδα τονίζει ότι: "Η κατάσταση που βιώνουν στα χρόνια της κρίσης οι άνεργοι ή οι υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο χαρακτηριστικές εκδοχές των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης"

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πτωχεύσεις-εξπρές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα : "Μεγάλες ανατροπές στη διαδικασία πτώχευσης μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων δίνει ο νέος Κώδικας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση".