Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά Πέμπτη το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διαρκέσουν ώς την Κυριακή, οπότε και θα διεξαχθούν η εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής και η επανεκλογή Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος. 


Το 2ο συνέδριο ξεκινά με πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς - κομματικούς και ενδοκυβερνητικούς - προς διευθέτηση. Η Πλατφόρμα 2010 των Δ.Παπαδημούλη, Ρένας Δούρου, Ι.Μπαλάφα κλπ., φαίνεται ότι θα διεκδικήσει την ισχυροποίησή της εσωκομματικά - δεδομένου ότι εκεί έχει παίξει και το δικό του χαρτί ο Αλέξης Τσίπρας - και ενδεχόμενος σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα. Οι 53+ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επίσης θα θελήσουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους εσωκομματικά και εν συνεχεία να έχουν αυξημένη επιρροή στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Φημολογία που διακινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες περί την Κουμουνδούρου, όπως αναφέρει το Βήμα, έφερε τον Πάνο Σκουρλέτη ως ένα από τα πιθανά πρόσωπα για τη θέση του νέου γραμματέα της ΚΕ. Κάτι τέτοιο θα πυροδοτούσε, μεταξύ άλλων, άμεσα και τις διαδικασίες για έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό, όμως οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.