ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 26/10/2016._ Ο ανασχηματισμός φιγουράρει στα σημερινά πρωτοσέλιδα. Πιο τρομακτικό και από τα γνωστά πρωτοσέλιδα με τις... προφητείες, αυτό συγκεκριμένης εφημερίδας που κατευθύνει τους δικαστές στου ΣτΕ...


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φάκα χωρίς τυρί!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόταση-σοκ για «κούρεμα» μισθών. Οι ιδέες της επιτροπής «σοφών» για την επιδότηση απασχόλησης ως αντίβαρο στις ομαδικές απολύσεις».

ΕΘΝΟΣ: «Η αποστολή Ομπάμα σε Αθήνα-Βερολίνο»
Η εφημερίδα σημειώνει: «το αμερικανικό σχέδιο για επιτάχυνση της διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Εθνικά θέματα και Προσφυγικό στην κορυφή της ατζέντας. Κατά την 36ωρη παραμονή του στην Ελλάδα θα επισκεφθεί καταυλισμό προσφύγων και θα απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μας... βιάζουν και μας δέρνουν οι λαθρομετανάστες
«Στο “προσφυγικό κέντρο” στη Μυρσίνη, λαθρομετανάστες - γιατί αυτοί δεν μπορεί να είναι... πρόσφυγες, ένα κάρο αντιρατσιστές - γρονθοκόπησαν κα έστειλαν αιμόφυρτη στο νοσοκομείο Ελληνίδα εργαζόμενη κάτοικο της περιοχής επιτέθηκαν με σιδερένιες σχάρες εναντίον εργαζομένων παρακείμενης καφετερίας, κυνήγησαν τον ένα από τους δύο ιδιόκτητες της, προπηλάκισαν τους έντρομους θαμώνες της καφετέριας, ενώ το πλήρωμα του περιπολικού που έφθασε στο σημαία έτυχε "θερμής* υποδοχής», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κόβουν ένα μισθό μέσω του αφορολόγητου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέο χαράτσι για όλους φέρνει η πρόταση των δανειστών για μείωση του αφορολόγητου από τα 8.636 ευρώ στα 5.000 ευρώ. Φόρος πρώτη φορά ακόμη και για συνταξιούχους ΟΓΑ των 360 ευρώ, ενώ έξτρα 800 ευρώ θα πληρώνουν ετησίως όσοι έχουν εισόδημα άνω των 8.700 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Εθνική νάρκη το ιδιωτικό χρέος»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μέχρι τις αρχές της περασμένης δεκαετίας, παρ’ όλο που το δημόσιο χρέος «κάλπαζε» σταθερά, το ιδιωτικό ήταν αρκετά χαμηλό –τόσο ονομαστικά, όσο και εν συγκρίσει προς τον διεθνή μέσο όρο».

Η ΑΥΓΗ: «Στήριξη Ομπάμα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «Λευκός Οίκος: «Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και θα επιβεβαιώσει τη στήριξή μας στις συνεχιζόμενες προσπάθειες να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στο μονοπάτι της βιωσιμότητας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ο γόρδιος δεσμός του ανασχηματισμού»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τις μετακινήσεις και τις απομακρύνσεις υπουργών λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα της πολιτικής συγκυρίας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Χαμηλό βαρομετρικό στο Μέγαρο Μαξίμου»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: ««χαμηλό βαρομετρικό» επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι εσωκομματικές περιπλοκές καθιστούν για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δύσκολο σταυρόλεξο τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μειώνονται κατά 5% τα δημοτικά τέλη
Στο μέλλον αναφέρεται η εφημερίδα, αφού, όπως επισημαίνει, «το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. Oι νέες τιμές θα ισχύσουν από την 1η Ιανουάριου 2017. Μειωμένα κατά 5% θα είναι από την 1η Ιανουάριου 2017 τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που θα καταβάλλουν οι πολίτες στο δήμο Θεσσαλονίκης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κάλεσμα στα σωματεία να αποφασίσουν γενική απεργία στις 24 Νοέμβρη»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να πάρουν απόφαση για γενική πανελλαδική –πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 24 Νοέμβρη, απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Για τη μέρα εκείνη έχει ήδη κηρυχθεί απεργία στο Δημόσιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το μαύρο, το άσπρο και οι αποχρώσεις του γκρι»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «κρίσιμη διάσκεψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση με το βλέμμα στην επόμενη μέρα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η ρύπανση του αέρα μας ανεβάζει την πίεση
Η εφημερίδα γράφει ότι «η ρύπανση του αέρα και η ηχορύπανση έχουν σχετιστεί με πολλά προβλήματα υγείας, όπως με τα αναπνευστικά προβλήματα, τους πονοκεφάλους και τη δυσφορία. Πλέον, οι μόνιμοι κάτοικοι πόλης μπορούν να προσθέσουν ακόμη ένα πρόβλημα στη λίστα των συνεπειών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης: Την αύξηση της πίεσης, που οδηγεί στην υπέρταση».

ESPRESSO: Αυτός «ανοίγει» τις βίλες των VIPs
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Ο υπεράνω πάσης υποψίας πληροφοριοδότης που πουλάει μυστικά στους ληστές! Η εμπλοκή του σε υπόθεση με ναρκωτικά και οι επαφές του με «βαριά» ονόματα της νύχτας».  

FREDDO: Τουρκική πρόκληση στην... TV
“Σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί με την απόφασή του το τουρκικό κανάλι «Kanal D» να παίζει το πρώτο επεισόδιο της τουρκικής σειράς «Vatanim Sensin», δηλαδή «Εσύ είσαι η πατρίδα μου», παραμονή της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που περιλαμβάνει πολλά ανθελληνικά στοιχεία”, γράφει η εφημερίδα.  

KONTRA NEWS: «Να προσέξουν οι δικαστές τα 255 εκ. πρέπει να πάνε στους φτωχούς, όπως το υποσχέθηκε ο Αλέξης»
Η εφημερίδα γράφει ότι «για το καλό του τόπου και την προστασία του κύρους και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν θα πρέπει με τη σημερινή απόφασή τους να ακυρώσουν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

STAR PRESS: Φονιάς και αυτόχειρας για τον παιδικό του έρωτα
«Η αυλαία στο έγκλημα πάθους των Ιωαννίνων, με θύμα μία 37χρονη μητέρα δύο παιδιών, “έπεσε” με δραματικό τρόπο, αφού ο 37χρονος άνδρας, που εκτέλεσε με δύο σφαίρες τον παιδικό έρωτά του, δηλητηριασμένος από ζήλια, έβαλε τέλος στη ζωή του με φρικτό τρόπο», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «3+1 απειλές για το πλεόνασμα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τέσσερις παράμετροι θα δοκιμάσουν τις αντοχές του πλεονάσματος που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού στο 9μηνο του έτους, αλλά και τις αντιστάσεις του ΥΠΟΙΚ στις πιέσεις των θεσμών».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κρατικό φέσι 8 δισ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «έκθεση της Κομισιόν βλέπει νέο «κρυφό» χρέος 3 δισ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προκαλούν ασφυξία στην αγορά».