Τα πρώτα παιδιά προσφύγων από το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Δερβενίου, που θα φοιτήσουν σε τάξεις του 67ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν, σήμερα, στο σχολείο αυτό.


Τα παιδιά των προσφύγων υποδέχτηκαν τα παιδιά της πρωινής βάρδιας του 67ου Δημοτικού Σχολείου, με τη συνοδεία των δασκάλων τους. Με τη φράση «καλώς ορίσατε στο σχολείο μας» στα ελληνικά και στα αγγλικά, τα παιδιά του 67ου Δημοτικού πρόσφεραν από μια ζωγραφιά τους στα παιδιά των προσφύγων που κατέφτασαν στο σχολείο.

Εκεί βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε πως «οι αντιδράσεις βασίζονται σε μύθους και σε διάφορες αντιλήψεις που δεν έχουν βάση. Τα παιδιά των προσφύγων που θα ξεκινήσουν το σχολείο στις τάξεις υποδοχής είναι όλα εμβολιασμένα. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Αυτό που πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε είναι ότι οι πρόσφυγες έχουν χάσει τα πάντα, οι περισσότεροι θρηνούν αγαπημένους που χάθηκαν, και άρα να σκεφτούμε πώς θα ήμασταν εμείς αν είχαμε τα δικά μας παιδιά σε τέτοια κατάσταση». 

Μιλώντας στους μικρούς μαθητές, τους προέτρεψε «σε λίγο καιρό να παίζετε μαζί. Θέλω να τα αγκαλιάσετε(σ.σ. τα προσφυγόπουλα) και να γίνετε μια παρέα μαζί τους».